LIVEBLOG SERVIË-ENGELAND. Topfavoriet Engeland ziet in tweede helft af tegen Servië, dat solliciteert naar gelijkmaker

Engeland is – samen met Frankrijk – topfavoriet om het EK voetbal te winnen. Bellingham en co trappen hun EK op gang tegen Servië. Enkele uren voor de wedstrijd gingen fans van beide landen met elkaar op de vuist. Na de ongeregeldheden volgt het sportieve. Volg de wedstrijd op de voet in onderstaande liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk herdenkt zware bombardementen van 80 jaar geleden: “Meest getroffen stad van België”

Op 21 juli 1944 werd Kortrijk zwaar gebombardeerd door zowel de Duitsers als de Geallieerden. Er vielen 127 doden. Dit wordt herdacht op 20 juli om 18 uur aan het Lancastermonument in Bissegem door de organisatie W.A.R., de War Association to Remember. Ze herdenken de bemanning van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de vele burgerslachtoffers in Kortrijk, Heule,

Lees meer »

Ex-leraar mag cel verlaten na herhaaldelijk partnergeweld door alcoholmisbruik: “Er was niet meer mee samen te leven”

“Zolang hij les gaf, viel het nog mee, maar na zijn pensioen kreeg de drankduivel hem volledig in zijn macht.” De partner van een 67-jarige ex-wiskundeleraar uit Waregem getuigde voor de Kortrijkse rechter over het ondraaglijke leven met een alcoholverslaafde. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij tien weken in de cel moest blijven. Die mag hij nu verlaten als

Lees meer »

“We waren op slag verliefd op dit pand”: drie vrienden blazen Grand Café ‘Au Lilas Blanc’ in Heist nieuw leven in

Dorpsplein De Bolle in Heist-aan-Zee heeft er een nieuwe trekpleister bij. Drie vrienden heropenen Grand Café Au Lilas Blanc. Het historische pand stond drie jaar leeg, maar volgens Ben Bruyneel (40) is het potentieel groot. “Het gebouw heeft zóveel charme. We geven onszelf de tijd om te groeien. Met ons concept willen we nét iets anders zijn dan de rest.”

Lees meer »

Danny Van den Broucke ziet uitbating strandbar in Middelkerke niet meer zitten: “Onhoudbaar door barslecht weer en dure concessie”

“Amper elf redelijke weerdagen op vier maanden tijd. Zo kan dat echt niet verder.” Danny Vanden Broucke (59) uit Middelkerke wil af van de concessie voor de uitbating van zijn strandbar Krokobeach. Niet alleen het barslechte weer, maar ook de torenhoge concessieprijs die hij ervoor moest betalen, maken het allerminst rendabel.
The post Danny Van den Broucke ziet uitbating

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »