Gerecht roept nabestaanden Bende van Nijvel op, mogelijk eind aan onderzoek

De nabestaanden van de Bende van Nijvel hebben een brief van het gerecht gekregen en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek binnenkort mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard zaterdag. 

Meer krantenkoppen in België

Fase 3 van werken aan kruispunt op Ringlaan in Kortrijk start vanaf 20 juni

Op donderdag 20 juni start fase 3 van de werken aan ‘Den Hert’ op de Ringlaan (R8) in Kortrijk – op de grens met Harelbeke – waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer op drie opeenvolgende kruispunten werkt. Tijdens fase 3 volgen fietsers een omleiding, net als lokaal verkeer uit de Hippodroom- en Zandbergstraat. Doorgaand verkeer op de Ringlaan rijdt via

Lees meer »

Het verhaal van de Raket: ijsje in geel, oranje en rood als blauwdruk voor komende coalitie

Een coalitie met N-VA (geel), CD&V (oranje) en Vooruit (rood) staat in de steigers, waardoor Vlaanderen afstevent op een raketcoalitie, genoemd naar het raketijsje. We gingen aan boord van deze drietrapsraket die ons terugbracht naar 1962, toen de ruimtewedloop tussen de Sovjetunie en de Verenigde Staten een, euh, hoge vlucht nam. “Wij hopen dat de volgende regering, ongeacht haar kleur,

Lees meer »

Al regeringscrisis in Nederland nog voor er een regering is

De vier Nederlandse coalitiepartijen kwamen vrijdagmiddag met spoed bijeen om een eerste crisis te bezweren. Er heerste grote commotie over de kandidaten die Geert Wilders in de regering wil posteren. Maar deze keer hield Wilders het been stijf. Nog eens plooien was geen optie.

Lees meer »

Hoe de verkiezingsuitslag uw portemonnee zal beïnvloeden: waar willen winnaars N-VA en MR besparen? En wie levert het meer op?

Werken meer doen lonen en een forse besparing op de overheidsfinanciën. Het waren twee speerpunten van Bart De Wever tijdens de verkiezingscampagne. Maar wat is de concrete impact van zijn N-VA-plannen op uw portemonnee? En op welke vlakken komen die overeen met die van de MR, de grootste partij langs de andere kant van de taalgrens met wie N-VA weleens

Lees meer »

Nieuwe piranhasoort vernoemd naar ‘Lord of the rings’-personage

In het Braziliaanse Amazonegebied is een vegetarische vissoort ontdekt die verwant is aan de piranha. De nieuwe soort heet ‘Myloplus Sauron’. Dat heeft het British Natural History Museum dinsdag bekendgemaakt. De nieuwe soort is ontdekt door wetenschappers die hun kennis van visgemeenschappen in de Amazonerivier wilden uitbreiden.

Lees meer »

LIVEBLOG NEDERLAND-IJSLAND. Negen (!) nieuwe namen bij Oranje, basisplaatsen voor Simons en Gakpo

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »