“Ze willen het onderzoek afsluiten”: gerecht roept binnenkort alle nabestaanden van Bende van Nijvel samen

Na 38 jaar speuren is er een triest historisch moment in de maak. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel, die 28 doden maakte begin jaren 80, wordt wellicht dra afgesloten zonder dat de daders gevonden of gestraft zijn. “De brief die we van het gerecht kregen, lijkt duidelijk. Het stopt eind juni”, klinkt het alvast bij de advocaten van de nabestaanden.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Gerwen rekent af met Smith en neemt het in de World Matchplay-finale op tegen wereldkampioen Humphries

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Zondagavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Steeds meer agressie en racisme tegen personeel recyclageparken, Ecowerf roept bezoekers op tot meer respect

Intercommunale Ecowerf roept op om meer respect te tonen voor het personeel van recyclageparken en vuilnisophalers. Uit cijfers blijkt dat mensen die naar de recyclageparken komen, zich steeds vaker ongepast gedragen. Ze gaan in discussie met de parkwachters, durven te schelden of racistische verwijten te maken, en heel af en toe is er ook fysiek geweld. Het aantal gemelde incidenten

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Dement roept stad en huurder Thermenhotel op bij vrederechter: “Dit lijkt op een wanhoopspoging. De verhoudingen zitten scheef”

Erfgoedvereniging Dement voert de druk op tegen de stad en de NV Restotel rond herstellingen aan het Thermae Palace Hotel. Dat gebeurt met een oproeping tot verzoening bij de vrederechter. Het initiatief lijkt vredevol? maar is wel een eerste stap in een mogelijke grotere procedure? waarbij Dement wil dat de stad de huurder dwingt tot herstel.
The post Dement

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nu Joe Biden een stap opzij zet, blijft er maar één bejaarde man meer over in de race. Aan Kamala Harris om de strijd aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onweer op komst: code geel vanaf 14 uur

Het noodnummer 1722 is geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer met mogelijk plaatselijke hagel en intense neerslag. Van 14 uur tot en met zondagochtend 7 uur geeft het weerinstituut code geel afgekondigd voor onweer.

Lees meer »

Klimaatactivisten slaan toe op en rond luchthavens: vliegverkeer in Keulen enkele uren stilgelegd, ook problemen in Oslo en Helsinki

Klimaatactivisten hebben in meerdere landen het vliegverkeer verstoord of toch minstens een poging daartoe ondernomen. Keulen Bonn Airport lag enkele uren stil. Bij de luchthavens van Oslo en Helsinki waren lichte verstoringen, in Barcelona kon dat nog net worden voorkomen. In Zürich, Genève en Londen werden activisten van aanvoerwegen gehaald, melden verschillende media uit die landen.

Lees meer »