“Ze willen het onderzoek afsluiten”: gerecht roept binnenkort alle nabestaanden van Bende van Nijvel samen

Na 38 jaar speuren is er een triest historisch moment in de maak. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel, die 28 doden maakte begin jaren 80, wordt wellicht dra afgesloten zonder dat de daders gevonden of gestraft zijn. “De brief die we van het gerecht kregen, lijkt duidelijk. Het stopt eind juni”, klinkt het alvast bij de advocaten van de nabestaanden.

 

Meer krantenkoppen in België

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Johan Van Overtveldt (N-VA) weer voorzitter begrotingscommissie Europees Parlement

Johan Van Overtveldt (N-VA) is herverkozen tot voorzitter van de begrotingscommissie in het Europees Parlement. De conservatief-nationalistische fractie ECR had Van Overtveldt gepresenteerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de begrotingscommissie. Bij de stemmingen over de leiding van de verschillende commissies pasten de pro-Europese fracties opnieuw een cordon sanitaire tegen uiterst rechts toe.

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »

‘La Vie Fit’ organiseert derde Bootcamp Koekelare: “Iedereen kan op zijn of haar eigen tempo deelnemen”

Bootcamp Koekelare, georganiseerd door ‘La Vie Fit’, vindt al voor het derde jaar plaats, telkens op maandag van 19.15 uur tot 20.15 uur. ‘La Vie Fit’ wordt gerund door Nathasha Van Houtte (42), haar echtgenote Lisa Simoen (30) en een toegewijd team, met als doel mensen te begeleiden naar een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.
The post ‘La Vie

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Hij heette bijna Mr. Bloemkool”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

“We zetten houtafval om in duurzame paletten”: West-Vlaamse start-up The Green Revolution mag verhaal brengen op Tomorrowland

De jonge Harelbeekse ondernemer Jorden D’Hulster heeft een missie: de wereld van de transportpaletten vergroenen. Begin volgend jaar rollen de eerste producten van The Green Revolution van de band en die zijn volledig van houtafval vervaardigd. “We hebben al een voorakkoord voor 300.000 paletten en vier grote distributeurs tonen concrete interesse”, klinkt het. Tijdens de duurzaamheidsconferentie Love Tomorrow op de

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »