Unizo wil ontslag gemakkelijker maken

Unizo wil het eenvoudiger maken om een werknemer te ontslaan. Er zijn volgens de ondernemersorganisatie te veel regels rond ontslagbescherming, klinkt het in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

“Hezbollah weet dat Cyprus makkelijk doelwit is”: Cyprioten reageren geschokt na plotse dreigementen Hezbollah-leider

Cyprioten hebben geschokt gereageerd na de dreigementen van de Libanese militie Hezbollah dat Cyprus een doelwit zou kunnen worden als het eiland Israël toestaat zijn grondgebied te gebruiken voor militaire operaties. De EU heeft inmiddels haar onvoorwaardelijke steun uitgesproken voor het EU-staat die het dichtst bij het strijdtoneel in het Midden-Oosten ligt.

Lees meer »

Toonaangevend dankzij die ene gedurfde zet: wereldspeler Vandemoortele Groep uit Izegem bestaat 125 jaar

Exact 125 jaar geleden legde Constant Vandemoortele in Izegem de basis voor wat nu een gereputeerd voedingsbedrijf is dat zo goed als overal ter wereld actief is. Vandaag is de Vandemoortele Groep toonaangevend in de wereld van bakkerijproducten en ‘plant based food solutions’. “Nog altijd met dezelfde visie als in 1899. Op een innovatieve manier gezondere en duurzamere producten ontwikkelen.”<br

Lees meer »

Emoties die vechten in ons hoofd, zoals in succesfilm ‘Inside Out 2’, hebben wij dat ook? “Ja, maar bij ons is ratio de baas. Meestal toch”

De kaskraker van het moment is ‘Inside Out 2’, een kinderfilm over… emoties. Geen monsters, geen superhelden, maar een bont gezelschap van Angst, Plezier, Woede en diens meer. “Een gouden film”, juichen ook psychologen. “Hoe beter je gevoelens kan benoemen, hoe beter je in het leven staat.” Maar hoe echt is dit? Hebben wij een controlekamer in ons hoofd? En

Lees meer »

Roeselaars Minivoetbal bedankt scheidsrechters

Naar jaarlijkse gewoonte sloot het Koninklijk Roeselaars Minivoetbal het seizoen stijlvol af in een gezellige sfeer met bestuur en scheidsrechters in taverne Petrouska. Met 93 ploegen, 1.444 aangeslotenen en het spelen van 1.239 wedstrijden werd het seizoen afgesloten. Deze wedstrijden werden geleid door 13 scheidsrechters die in de bloemetjes gezet werden. We zien boven van
The post Roeselaars Minivoetbal

Lees meer »

DNA-stalen leveren niets op in dossier rond Rusthuismoorden: “Heeft iemand al aan de piste van heldenmoorden gedacht?”

De zeven DNA-stalen van mannelijke medewerkers die afgenomen zijn in het onderzoek naar de ‘Rusthuismoorden’ in Oostrozebeke zijn allemaal negatief. Speurders vonden op enkele verdachte insulinepennen een gemengd – zowel mannelijk als vrouwelijk – DNA-profiel. De onderzoeksrechter moet nu beslissen of hij ook alle vrouwelijke medewerkers – dat zijn er tientallen – gaat controleren. Strafpleiter Jef Vermassen oppert een nieuwe

Lees meer »

Regeringsleiders bespreken Europese topjobs: blijft Von der Leyen op post, wie vervangt Charles Michel?

Vanavond buigen de regeringsleiders van de 27 Europese lidstaten zich over de verdeling van de topfuncties in de Europese instellingen. Op basis van de uitslag van de verkiezingen van vorige week maken de staatsleiders keuzes. Krijgt Ursula von der Leyen een tweede ambtstermijn als commissievoorzitter, wie volgt Charles Michel op en hoe zwaar kan de herschikking wegen op het beleid?

Lees meer »

Geschminkte Gullit-imitator stopt na internationale ophef: “Het blijkt toch dat ik er mensen mee voor het hoofd stoot”

De Nederlandse fans zorgden zondag voor flink wat ambiance in Hamburg. Maar het was niet alleen de kleur oranje die de aandacht trok. Drie supporters die zich voordeden als oud-sterspeler Ruud Gullit kregen – vooral buiten Nederland – flinke kritiek vanwege hun zwartgeschminkte gezichten. Dat is volgens verschillende experten een racistische traditie. Reden voor een van de dubbelgangers om te

Lees meer »

Natuurgebied Bosland nu ook definitief erkend als Nationaal Park

De Vlaamse Regering heeft natuurgebied Bosland, dat zich verspreidt over meer dan 6.500 hectare in de gemeenten Lommel, Pelt en Hechtel-Eksel, nu ook definitief erkend als een Nationaal Park. Het gebied had tot nu toe enkel maar een voorlopige erkenning. Binnen het jaar moesten nog enkele werkpunten aangepakt worden. Dat is intussen gebeurd.

Lees meer »