LIVE GAZA. Internationaal Gerechtshof beveelt Israël aanval op Rafah te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd. In Israël wordt woedend gereageerd op het tussenvonnis. Ook gematigde Israëlische stemmen reageren afkeurend. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Russen boeken slechts schamele terreinwinst in Oekraïne: “Als Kamala Harris de verkiezingen in de VS wint, zal Poetin met een plan B moeten komen”

Het Russische leger heeft grote moeite om door de Oekraïense defensielijnen te breken, zodat de terreinwinst klein blijft. Hoe komt dat? Hebben de Oekraïense troepen de veerkracht en het materiaal om het tij te keren? Oud-kolonel Roger Housen analyseert de situatie: “De Russen hebben hun kansen gemist en vechten met één arm op de rug gebonden.”

Lees meer »

Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Kathy Commeyne en Steven Janssens hebben onlangs hun intrek genomen in restobar/tearoom Equus. De zaak ligt tegen manège Ruitershof langs de Sluizenstraat 133. “Ik droomde al langer van een eigen zaak en met Equus bood zich een unieke kans aan’, aldus Kathy.
The post Kathy en Steven openen Restobar/tearoom Equus in Bredene: “Ook niet-ruiters zijn hier meer dan welkom”

Lees meer »

The Voice-winnaar Christophe (43) brengt eerste single uit én zingt meteen in Tien Om Te Zien: “Dat podium heeft een speciale betekenis voor mij”

Precies drie maanden nadat Christophe Verholle uitgeroepen werd tot winnaar van het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’, heeft de 43-jarige Roeselarenaar met ‘Here To Stay’ zijn allereerste single uit. Meer nog, eerder deze week mocht hij het nummer al in primeur brengen op het iconische podium van Tien Om Te Zien. “Het is fantastisch wat ik allemaal mag doen”, aldus

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Gewapende personen doden minstens achttien mensen in Nigeria

In Nigeria hebben gewapende personen minstens achttien mensen gedood. Ze gingen in het dorp Mbacher, in de staat Benue, van huis tot huis en dwongen de bewoners met hen mee te gaan, om hen vervolgens dood te schieten, zo heeft een plaatselijke verantwoordelijke gezegd. Hij gaf “lokale terroristen” de schuld van het bloedbad. Een politiewoordvoerder bevestigde het incident en zei

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Richard Williams, vader van Venus en Serena, gedreven door woede en geld: “Hij vond tennis idioot, maar wilde 2 kinderen om er multimiljonair mee te worden”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »