Zuid-Afrika vraagt aan Internationaal Gerechtshof om onderzoek naar Israëlisch offensief in Rafah

Het Afrikaanse land Zuid-Afrika heeft een dringend verzoek ingediend bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag. Het wil dat het Gerechtshof de aankondiging van Israël om een offensief uit te voeren in Rafah onderzoekt en indien nodig zich kant tegen een "nieuwe rechtenschending". Zuid-Afrika trok eerder al naar het Gerechtshof en beschuldigde Israël ervan een genocide te plegen in de Gazastrook. 

Meer krantenkoppen in België

Woonzorgcentrum in Willebroek organiseert demonstraties en verkoop van seksspeeltjes: “Mocht ik jonger zijn, zou ik er wel iets uithalen”

Geen bingo of optreden van een artiest in het woonzorgcentrum Ten Weldenbrouc in Willebroek gisterenavond. Wel een Upperdare georganiseerd door Ladies Night. Op zo’n evenement worden seksspeeltjes en andere hulpmiddelen voor bij een vrijpartij gedemonstreerd en verkocht. "De reacties van de bewoners waren hilarisch, ze hebben goed gelachen."

Lees meer »

Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug

Na een jaar onderbreking staat Koninlijke Wielerclub Bergdal Reningelst opnieuw in voor de Trofee van Vlaanderen en de Internatie. Respectievelijk op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus. Beide wedstrijden vinden zeker plaats, maar hoe het parcours er uitziet staat nog niet 100 procent vast.
The post Trofee van Vlaanderen en Internatie komen terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

COMMENTAAR. “De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden een rollercoaster van maanden. Maar het is op zijn minst terug spannend geworden”

President Joe Biden bood zo lang mogelijk weerstand tegen het onvermijdelijke, maar aanvaardde zondag dan toch dat hij te oud is om een tweede termijn in het Witte Huis binnen te halen. Zijn partij gaat zo de laatste rechte lijn naar de presidentsverkiezingen zonder duidelijk draaiboek. Belangrijker nog dan wie ze nu naar voor schuiven, is de vraag op welke

Lees meer »

Toekomstige heilige graal om de Tour te winnen? Die zit gewoon in onze darmen: maak kennis met het microbioom

Vergeet ketonen. De toekomstige heilige graal om de Tour te winnen, zit al in ons lichaam in de vorm van miljarden organismen, genaamd het microbioom. “We zitten nog in de onderzoekende fase met stoelgangtesten en darm-DNA, maar op termijn wordt het crúciaal om het microbioom van de renners zo optimaal mogelijk te krijgen voor de start van een grote ronde.”

Lees meer »

LIVE. Prinses Elisabeth studeert af aan Oxford: volg hier de ceremonie

Vandaag is een bijzondere dag voor Prinses Elisabeth (22), want ze studeert af aan de prestigieuze universiteit van Oxford. Na drie jaar heeft ze haar bacheloropleiding Geschiedenis en Politiek succesvol afgerond. In het historische Sheldonian Theatre zal ze tijdens een plechtige ceremonie, gekleed in toga, haar diploma in ontvangst nemen. Volg het hele gebeuren hier live.

Lees meer »