LIVE GAZA. Internationaal Gerechtshof beveelt Israël de aanval op Rafah te stoppen

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft vrijdag geoordeeld dat Israël de aanval op Rafah moet beëindigen. Volgens het VN-hof is de humanitaire situatie in de Palestijnse grensstad verergerd sinds de laatste beslissing van het hof en wordt de situatie nu als “rampzalig” beschouwd.Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Metallica heeft Monument aan Maekeblyde: ”Voor ons een ongelooflijke eer”

Woensdagmorgen werd aan de straatkant van de voormalige ‘betontempel’ zaal Maekeblyde in de Doornstraat een monument onthuld ter ere van de meest populaire hardrockgroep ter wereld Metallica. Aanleiding was het festival ‘Heavy Sound Tribute 40 years’. In 1984 trad Metallica niet minder dan drie keer op in Poperinge, meteen de uitvalbasis voor hun Europees succes.
The post Metallica heeft

Lees meer »

“Barça neemt risico en wij zitten met de gebakken peren”: Oranje wint maar ziet ook Frenkie de Jong afhaken voor EK

Met vertrouwen naar Duitsland. Nederland hield een geslaagde generale repetitie tegen IJsland. Het werd, net als tegen Canada, een klinkende 4-0-overwinning. Oranje lijkt klaar voor het EK, maar het kreeg tegelijk een serieuze klap te verwerken. Sterspeler Frenkie de Jong raakt immers niet tijdig hersteld van zijn enkelblessure en moet het EK laten schieten. En dat zijn niet de enige

Lees meer »

Fransen komen op straat tegen extreemrechts: “Als Rassemblement National aan de macht komt, is het misschien gedaan met betogen”

In Franse steden kwamen honderdduizenden mensen op straat om te betogen tegen extreemrechts. Nadat de partij van Marine Le Pen zondag de Europese verkiezingen had gewonnen, ontbond president Emmanuel Macron het parlement. Over twee weken moeten de Fransen opnieuw naar de stembus. Uiterst rechts lijkt goed op weg om ook die te winnen.

Lees meer »

Komen ‘Galaxy Park’ en ‘Ghost Rockers’ terug tot leven op tweede ‘SingAlong’ van Studio 100? Hoofdrolspeelsters aan het woord

Het grote publiek leerde hen kennen door hun hoofdrollen in een Studio 100-reeks, nu gaan Tinne Oltmans (31) en Lauren De Ruyck (28) samen de bühne op. “Wij hebben allebei een rol beet de musical ‘Grease”, glundert Tinne. De voormalige ‘Ghost Rockers’-ster kruipt in de huid van Sandy, Lauren (Femke in ‘Galaxy Park’) transformeert tot Rizzo. Die laatste nam mediapauze

Lees meer »

Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer”

Bijna twintig knuffelberen sieren de gevel van Danny Poissonnier (61) en Antoon Matthijs (56) in hartje Ieper. “Het begon als grap, maar intussen hebben we het aantal teddy’s verdubbeld.”
The post Gevel van Danny (61) en Antoon (56) hangt plots vol knuffels in Ieper: “Mensen worden hier gelukkig van, ook bij flauw weer” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Britten kijken uit naar de komst van prinses Kate tijdens parade Trooping the Colour

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zullen gericht zijn op prinses Kate (42). Zij zal na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar verschijnen. Dat bevestigde de echtgenote van prins William in een bericht

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

“Ruben Van Gucht heeft zijn hart verloren aan ex-vriendin van Adriaan Van den Hoof”

Sportcommentator Ruben Van Gucht (37) zou z’n hart verloren hebben aan de 31-jarige Charlotte Van Looy, schrijfster, producer en de voormalige vriendin van Adriaan Van den Hoof (51). Volgens ‘Dag Allemaal’ gaan de twee “innig” met elkaar om. De echtgenote van Van Gucht, Blanka Vlaši? (40), verblijft intussen nog steeds in Kroatië, samen met hun zoontje Mondo (1,5).

Lees meer »

Hoeveel zetels heeft Vladimir Poetin behaald in het Europees parlement?

Zijn partij Verenigd Rusland deed natuurlijk niet mee aan de Europese verkiezingen. Toch heeft president Poetin zetels behaald in het Europees parlement. Bij wijze van spreken weliswaar, in de vorm van partijen met een pro-Russische koers of een anti-Oekraïense houding. Hoeveel zijn er dat? Is het aantal gedaald door de Russische agressie? En in welke landen wordt het hardst met

Lees meer »

Ook Quick-Step en Ineos wilden hem er graag bij, maar kersvers papa Campenaerts is op weg naar Visma-Lease a bike

Het ziet er naar uit dat Victor Campenaerts (32) volgend seizoen voor Visma-Lease a bike gaat rijden. Ook Soudal Quick-Step en Ineos Grenadiers wilden de hardrijder er graag bij, maar de Nederlandse ploeg lijkt het te gaan halen. Campenaerts, die afgelopen weekend voor het eerst vader werd van zoontje Gustaaf, kan een driejarig contract tekenen bij de ploeg van Wout

Lees meer »