Internationaal Gerechtshof doet morgen eerste uitspraak in genocidezaak tegen Israël: “Dit kan Israël internationaal isoleren”

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag kan morgen beslissen om voorlopige maatregelen op te leggen aan Israël. Een definitieve uitspraak in de genocidezaak kan evenwel nog jaren op zich laten wachten. Zuid-Afrika sleepte Israël op 29 december voor het ICJ als gevolg van de aanhoudende aanvallen op Gaza, waarbij ondertussen meer dan 25.000 Palestijnen zijn gedood. “Dit is een gamechanger en zal ook repercussies hebben op de bondgenoten van Israël”, zegt mensenrechtenadvocaat Johan Heymans. 

Meer krantenkoppen in België

“Dat twee zonen overleefden, houdt me recht”: moeder van overleden Mathias (12) en zwaargewonde broertjes reageert op verkeersdrama

“Dat ik mijn oudste zoon Mathias heb moeten afgeven, is verschrikkelijk, maar het feit dat Lukasz en Kyalo het ongeval hebben overleefd, houdt mij recht. We slaan er ons met drie wel doorheen”, reageert Fanny, de moeder van de drie Antwerpse kinderen die zaterdagmorgen betrokken waren bij een zwaar verkeersongeval in Sinsin, in de provincie Namen. Bij dat ongeval kwam

Lees meer »

Vader en zoon (12) sterven bij tragisch ongeval op weg naar vakantie in de Ardennen: “De jongste ontwaakt morgen uit zijn coma. Hij weet nog niet dat zijn papa en broer er niet meer zijn”

Wat een fijne uitstap moest worden, is voor een Antwerps gezin uitgedraaid op een drama. Zaterdag botsten ze in het Waalse Sinsin met de wagen tegen een landbouwvoertuig. Vader en oudste zoon Mathias (12) waren op slag dood. Lukaz (5) en Kyalo (8), de twee andere zoons, raakten zwaargewond. “Ze keken ongelooflijk uit naar hun vakantie.”

Lees meer »

Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in Kortrijk, automaat blijft gevestigde waarde in Menen”

Start countdown voor Bistro Dhôme. Het gastronomische restaurant in de Bruggestraat in Menen stopt op 31 augustus dit jaar. Katija Sturica en Dorian Parmentier starten met een nieuw culinair avontuur in Kortrijk. De automaat in Menen – intussen een gevestigde waarde – blijft wél bestaan.
The post Populair restaurant Bistro Dhôme houdt er binnenkort mee op: “Nieuw concept in

Lees meer »

Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in Lauwe: “Zo’n risico voor zo’n kleine buit? Ze zijn van niets meer bang”

Donderdagmorgen om 4.20 uur werd een ramkraak gepleegd bij Topfruit in de Rekkemstraat in Lauwe. Een jongeman reed met een wagen het raam aan diggelen, waarna hij aan de haal ging met de kassa. Voor zaakvoerster Carine Herman was het al de vierde keer dat ze slachtoffer werd van inbrekers.
The post Drieste inbreker pleegt ramkraak bij fruitwinkel in

Lees meer »

“Ik werd er onnozel van”: Van Gerwen maakt zichzelf helemaal gek, maar pakt dan uit met één geniaal moment

De World Matchplay kent zijn twee finalisten: Michael van Gerwen en Luke Humphries. Een droomfinale. De Nederlander had genoeg aan één geniaal moment om Michael Smith klein te krijgen. Luke Humphries toonde dan weer zijn klasse in de halve finale tegen James Wade. Vanavond om 21u15 strijden de dartstoppers om de felbegeerde titel in Blackpool. De wedstrijden zijn ook LIVE

Lees meer »

Camp Lophem steunt ’t Wit Huis: beleef de oorlogsjaren met re-enactments, rondritten en lichtwandelingen

Het Park van Loppem wordt van 15 tot en 18 augustus een WO II-decor voor het ruime publiek. Met onder andere meer dan 100 legervoertuigen, re-enactments, rondritten en lichtwandelingen kan je de oorlogsjaren levensecht beleven. De tweede editie van Camp Lophem is ten voordele van de mensen met een beperking van ’t Wit Huis.
The post Camp Lophem steunt

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »