72 procent meer zwartrijders betrapt, maar helft betaalt boete niet: hoe kan dat?

De Vlaamse vervoersmaatschappij zit met de handen in het haar. Want terwijl het aantal betrapte zwartrijders toeneemt, stijgt ook het aantal onbetaalde boetes, verneemt HLN. Zo liep De Lijn in 2023 alleen al 4,1 miljoen euro mis. Hoe komt dat? “De brave reiziger die wél zijn ticket betaalt, is de dupe.” 

Meer krantenkoppen in België

DAGBOEK. Over Schumacher die beter is dan de helft van de huidige startgrid en de grote terugkeer van de man die de F1-wereld ‘crashgate’ schonk

In de Formule 1-race die iedereen vooraf beschouwt als meetmoment voor de rest van het wereldkampioenschap en die ook mogelijks beslissend wordt voor de toekomst van Max Verstappen, mag onze Formule 1-watcher Joost Bolle niet ontbreken. Zijn dagboek van de eerste drie dagen in Catalonië. “En of het spannend wordt, straks.”

Lees meer »

Linde Merckpoel: “Tot een paar maanden geleden ging ik elke maand naar een therapeut, ook op momenten dat het goed ging”

"Mijn therapeut gaf me zelfinzicht en leerde me dat ik het ook alleen kan." Dat getuigt presentatrice Linde Merckpoel in de podcast van ‘Touché’. Ze startte met die gesprekken toen ze voor het eerst sinds jaren weer single werd. Ondertussen heeft ze al 6 jaar een "fantastisch lief" en 2 kinderen, maar blijft ze die gesprekken enorm belangrijk vinden.

Lees meer »

Hoogtewerker van voegwerker gestolen in de Parklaan in Geluwe

In Geluwe is in de wijk Witte Poort in de Parklaan een hoogtewerker gestolen. Enkele weken geleden verdween al een bestelwagen van de firma Winfera met voor 50.000 euro werkmateriaal in de Geluwestraat in Wervik en vorige week werd in dezelfde gemeente een camionette met een laadbak van de APK Group in de Aststraat gestolen.
The post Hoogtewerker van

Lees meer »

STERK met negen nieuwkomers naar de kiezer, Stefan Cardoen (ex-Visie) is lijstduwer

De meerderheidspartij STERK stelde als allereerste stijlvol de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Tien vrouwen en elf mannen vormen de lijst. Voor negen kandidaten zijn het de eerste stappen in de politiek. De gemiddelde leeftijd van de lijst is 46 jaar. Alle mandatarissen doen opnieuw mee. STERK telt vijf zetels en stapt met de slogan “Wij zijn

Lees meer »