Aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar meer dan 70 procent gestegen

Hoewel er meer controles zijn, is het aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar met meer dan 70 procent gestegen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers die Vlaams parlementslid Els Robeyns (Vooruit) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), waarover Het Laatste Nieuws bericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’

Met het label ‘Sportbedrijf’ wil Sport Vlaanderen alle bedrijven stimuleren om hun medewerkers aan te zetten tot sporten en bewegen. Ook Stad Kortrijk mag – al voor de tweede keer – het label in ontvangst nemen.
The post Stad Kortrijk behaalt opnieuw Vlaams label ‘Sportbedrijf’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het wordt een echte kwakkelzomer”: ‘weerman’ Geri Haerynck ziet niet meteen beterschap op komst

We hebben er een kletsnat voorjaar opzitten en ook de komende week kondigt zich niet meteen tropisch aan. Mogen we onze zomer nu al verticaal klasseren? We vroegen het aan Geri Haerynck, de Koekelarenaar die al sinds 1974 het weer voor een volledig kalenderjaar verbazend vaak correct voorspelt. “De zomer kan ik in één woord omschrijven: wisselvallig.”
The post

Lees meer »

Immuuntherapie vóór in plaats van ná operatie verhoogt kans op overleving bij huidkankerpatiënten sterk

Patiënten met uitgezaaide huidkanker hebben een grotere overlevingskans als ze immuuntherapie krijgen vóór een operatie, zo blijkt uit onderzoek van Nederlandse wetenschappers. Momenteel is er standaard eerst een operatie voor immuuntherapie wordt opgestart. "Na 1 jaar met de nieuwe behandeling was bijna 84 procent van de patiënten tumorvrij. Bij de standaardbehandeling was dat 57 procent", zegt Christian Blank, internist in

Lees meer »

Noord-Korea bouwt propagandaluidsprekers aan grens met Zuid-Korea

Noord-Korea installeert propagandaluidsprekers aan de grens met Zuid-Korea. Ze zijn een reactie op de propagandaluidsprekers van Zuid-Korea die afgelopen weekend voor het eerst sinds 2018 weer gebruikt werden. Dat was dan weer een gevolg van de ballonnen met afval die Noord-Korea wekenlang de grens heeft overgestuurd.

Lees meer »

Man kan ogen niet geloven wanneer hij tijdens het shoppen kaders ontdekt met zijn foto in, maar dan komt de aap uit de mouw

Een Brit kan zijn ogen niet geloven wanneer hij tijdens het winkelen fotokaders ziet staan met zijn beeltenis in. “Ik heb een vraag: wat is dit?”, klinkt het stomverbaasd. “Dat kan dat toch?” Zijn vrouw Mairead – die alles filmt – oppert dat ze zijn foto van Facebook hebben gestolen om te verkopen, maar hij wordt al snel achterdochtig en

Lees meer »

Carpoolparking in Oelegem breidt fors uit: “Bosjes waar vaak overlast is verdwijnen ten voordele van extra parkeerplaatsen”

De carpoolparking aan de op- en afrit van de E34 in Oelegem wordt dit najaar een stuk groter. Daarvoor heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vergunning verleend aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Heel wat struiken moeten plaatsmaken voor de grotere park-and-ride. "Al is dat geen slechte zaak, want er is veel overlast in die bosjes",

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Gilles De Bilde in Duitsland: “Tedesco zal geen risico’s nemen met Vertonghen, Witsel en Theate”

De Rode Duivels zijn sinds gisteren in Duitsland voor het EK, waar ze er op 17 juni aan beginnen tegen Slovakije. Vandaag trainen de Belgen een tweede keer op Duitse bodem. 1.600, veelal jonge, voetbalfans zorgden voor de sfeer. Axel Witsel, last aan de lies, hield het bij een loopoefening. Jan Vertonghen en Arthur Theate trainden apart. Volg op deze

Lees meer »

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »