Dweilen met de kraan open bij De Lijn: 72 procent meer zwartrijders betrapt, maar helft betaalt z’n boete niet

De Vlaamse vervoersmaatschappij zit met de handen in het haar. Want terwijl het aantal betrapte zwartrijders toeneemt, stijgt ook het aantal onbetaalde boetes, verneemt HLN. Zo liep De Lijn in 2023 alleen al 4,1 miljoen euro mis. Hoe komt dat? “De brave reiziger die wél zijn ticket betaalt, is de dupe.” 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. In dit “verlaten medisch centrum” moesten Schotse EK-fans slapen

Enkele Schotse voetbalfans die toch 2.000 pond (2.365 euro) bij Booking.com hadden neergeteld voor hun accommodaties voor het EK, zijn in Duitsland in een soort “horrorfilm” beland. Op videobeelden die de 28-jarige Rory Bradley op sociale media heeft gedeeld, is te zien dat de Schotse supporters in één of andere verlaten medische instelling de nacht moesten doorbrengen.

Lees meer »

Een vreselijke man, maar een geweldige manager: zo stuwde Joe Jackson zijn kinderen met ijzeren vuist naar de top

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Michael Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed. Hij werd nog negen jaar overleefd door zijn vader Joe, een man die bekendstond als een bullebak, liefdeloze vader en manager met losse handjes. Onder zijn impuls bereikten al zijn kinderen de showbizztop, maar de trauma’s die daarmee gepaard gingen, zijn niet te tellen. “Ik hoorde

Lees meer »

Stéphan Lefebvre wint 59ste Ypres Rally

Stéphane Lefebvre (Hyundai i20 Rally2) heeft de 59ste Ardeca Ypres Rally op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na achttien proeven met 40 seconden van Maxime Potty (Toyota Yaris Rally2). Cédric Cherain (Hyundai i20 Rally2) klopte nipt Bernd Casier (Skoda Fabia Rally2) in de strijd om de derde podiumplek.
The post Stéphan Lefebvre wint 59ste Ypres Rally appeared

Lees meer »

Ecuador getroffen door landelijke stroomstoring

Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. In de hoofdstad Quito werkt de metro niet meer en ook de verkeerslichten doen het niet meer. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

Lees meer »

“Ik dronk bier zoals anderen naar adem happen”: hij had het zelf niet verwacht, maar Alice Cooper is al 40 jaar nuchter

“Toen ik op een dag wakker werd en bloed kotste, besefte ik eindelijk dat ik moest stoppen met drank en drugs.” Hoewel hij in z’n beginjaren bekend staat als notoir feestbeest, stapt Alice Cooper (76) ondertussen al vier decennia nuchter door het leven. Al blijft de Amerikaan – die voor de zesde keer op Graspop speelt – een shockrocker in

Lees meer »

De Tuinkabouters 10.0 staan op podium Plectrumfestival in Ichtegem

De Tuinkabouters zijn ooit begonnen als een gelegenheidsgroepje met een aantal KSA-leiders en wisselden in de loop der jaren vaak van bezetting. Echt optreden hebben ze in het verleden nooit gedaan, maar wel heel wat opnames gemaakt.
The post De Tuinkabouters 10.0 staan op podium Plectrumfestival in Ichtegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laura Lynn: “Altijd in de belangstelling staan… Dat is lastig”

Volgend jaar staat Sabrina Tack twintig jaar op het podium als Laura Lynn. Maar als dat al gevierd zal worden, zal het niet met toeters en bellen zijn. De schlagerzangeres heeft haar hoogtepunt gekend, trekt nu samen met haar tienerdochter naar optredens van de idolen van vandaag en zet intussen haar eigen muzikale weg verder. Dat vindt ze helemaal goed

Lees meer »

Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Met nog enkele maanden te gaan, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, lijkt het politieke landschap zich stilaan te gaan vormen. Ook in Komen-Waasten laten de partijen in hun kaarten kijken. Nieuwkomer HORIZON pakte uit met twee volledige lijsten. “Hoog tijd dat we opnieuw echt aan politiek gaan doen!”
The post Nieuwkomer HORIZON heeft lijsten voor verkiezingen in Komen-Waasten helemaal klaar

Lees meer »

Rudi Verkempinck en Sergey Serebrennikov zien Rode Duivels nog steeds als groepsfavoriet: zo verslaan we Roemenië én Oekraïne wél

Na de pijnlijke en onverwachte nederlaag tegen Slovakije is het voor de Rode Duivels de komende de matchen van moeten tegen Roemenië (zaterdag) en Oekraïne (woensdag). Wij spraken in aanloop van die cruciale duels met Rudi Verkempinck, ex-assistent-bondscoach van Roemenië, en ex-Cercle-middenvelder en Oekraïner Sergey Serebrennikov.
The post Rudi Verkempinck en Sergey Serebrennikov zien Rode Duivels nog steeds als

Lees meer »

Geen doorstart voor winkels Scotch & Soda: ook filialen in België gaan dicht

Het is de Nederlandse winkels van kledingmerk Scotch & Soda niet gelukt een doorstart te maken, melden de curatoren van het failliete bedrijf. Volgens hen waren er wel gegadigden met serieuze interesse, maar haakten zij af omdat ze niet ook het merk Scotch & Soda konden kopen. Ook de winkels in België gaan sowieso dicht, aldus de Nederlandse curatoren.

Lees meer »

“Die boer moet die avond schatrijk geworden zijn”: dit waren de natste (en modderigste) Vlaamse festivaledities

Het weerbericht liegt niet. Op Graspop zal de modder nooit veraf zijn. In Werchter smeken de terreinen rond het festivalpark nu al om laarzen. Al zijn zo’n kwakkelzomers wél vaak goed voor ‘historische’ festivaledities en dito concerten. Van een boer die in één avond rijk werd met zijn tractor, de Red Hot Chili Peppers die onder modder werden bedolven én

Lees meer »

Nieuwe streetart naar aanleiding van Go Skateboarding Day, met onder meer workshop ‘Girls@Luxa’

Op vrijdag 21 juni gaat Go Skateboarding Day door op Luxaplast in Marke. Vanaf 15 uur kan je er terecht voor workshops, wedstrijden, skatedemo’s en een openluchtcinema. Deelname is gratis. Doorlopend is er een bar en skatemarkt met lokale skateshops en animatie van dj’s. Streetart artieste Djoels maakt tijdens het event een nieuwe mural op een brugpijler.
The post

Lees meer »