“1, 2, 3, 4”: kraaien kunnen leren tellen zoals kleuters, blijkt uit experiment

Zwarte kraaien kunnen hardop leren tellen tot 4, op eenzelfde manier als kleuters dat doen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Duitse biologen. Het is volgens de onderzoekers de eerste keer dat die vaardigheid bij een dier ontdekt is. 

Meer krantenkoppen in België

Lynn Van den Broeck over pittige deelname aan ‘Special Forces’: “Ik wilde mijn grenzen verleggen tot de rekker uiteindelijk knapte”

Nog tot 9 juni kruipt ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) in de huid van de populaire Britse misdaadauteur Agatha Christie in de theatervoorstelling ‘Lady Agatha’. Het podium is en blijft haar grootste passie, al laat ze graag ook andere kanten van zichzelf zien. Dat bewijst ze met deelnames aan ‘MasterChef’, ‘Special Forces’ én opvallende uitspraken in onder meer ‘De

Lees meer »

Schade in keuken door vergeten potje op vuur

De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een woningbrand in de Canadalaan in Nieuwpoort. Het bleek te gaan om een keukenbrand doordat de bewoner een potje op het vuur vergeten was. Er kon snel geblust worden maar er is wel wat schade.
The post Schade in keuken door vergeten potje op vuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Harelbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Harelbeke.
The post Verkiezingsresultaten in Harelbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op dezelfde schaal als Entebbe”: zo ging Israëlisch leger te werk bij bevrijding van vier gijzelaars, “honderd tot tweehonderd” dode Palestijnen

Het Israëlische leger heeft meer uitleg gegeven bij de “speciale operatie” waarbij zaterdag vier Israëlische gijzelaars levend bevrijd werden in de Gazastrook. Door de keuze voor een aanval overdag steeg wel het risico op meer burgerslachtoffers, met gevolgen: bij de raid vielen volgens Palestijnse bronnen honderd tot tweehonderd doden, onder wie ook kinderen.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Beernem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Beernem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Beernem.
The post Verkiezingsresultaten in Beernem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over de ups en downs als zelfstandig persoon”

Kortrijkse muziektalenten Karim ‘Rim’ Kediambiko (28) en Benjamin ‘ILL B’ Penez (27) hebben een nieuwe EP uitgebracht in samenwerking met Warner Music. “De zes nummers van ‘Moonwalking On Water’ vertellen een combinatie van levensverhalen. Onze goals en ambities. Waar we willen geraken en de struggles”, zegt Rim.
The post Rim en ILL B lanceren EP Moonwalking On Water: “Over

Lees meer »

Petra De Sutter denkt nog lang niet aan stoppen: “Wat De Wever in zijn speech heeft gezegd, klinkt niet goed voor ons”

Tekenend voor de campagne stond Petra De Sutter zondagavond centraal op het podium van Groen, geflankeerd door de twee voorzitters. Haar partij gaat erop achteruit, maar minder dramatisch dan de peilingen hadden voorspeld. Welk gevoel overheerst bij De Sutter? Hoe kijkt ze naar de resultaten van N-VA en Vlaams Belang? En wil ze in een Vlaamse of federale regering stappen?

Lees meer »

“Beelden maken is voor één keer toegestaan”: wij spraken de elite-ondernemers van het mysterieuze The Secret Society

Foto’s maken of filmen is strikt verboden. Maar voor één keer doet The Secret Society het licht aan en gooien ze de deuren open voor een unieke blik achter de schermen van hun persoonlijke matchmaking-evenement waar de ondernemende elite samenkomt. Het doel van deze ‘blind date’ voor CEO’s en general managers? “Streven naar gedeeld succes, groei en veerkracht voor elk

Lees meer »