Kleuters Veldschool bezoeken kunstexpo in Demedtshuis

De kleuterklas van de Veldschool in Dentergem, onder leiding van juf Annelies Verbeure, heeft onlangs een boeiende en kleurrijke ervaring gehad tijdens hun bezoek aan het Demedtshuis.

Om de twee à drie jaar hebben ze het in de kleuterklas over kunst en creativiteit. De kleuters worden ondergedompeld in de wereld van beroemde kunstenaars, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van kleuren en verschillende materialen. Dit jaar stonden de werken van Piet Mondriaan en Keith Haring centraal, waardoor de kleuters een breder begrip ontwikkelen van wat kunst inhoudt. “Ze leren inzien dat kunst niet alleen bestaat uit verf op doek, maar dat het ook kan worden gecreëerd met diverse materialen en technieken”, zegt de juf.

“Dit bood de kleuters de gelegenheid om niet alleen mijn werken te bewonderen, maar ook die van andere kunstenaars”, zegt Gilbert ‘Beritos’ Vangampelaere.

Van klei naar potje

“Dirk Bossouw, Paul Cannie, Ronny Vanmaele en Nicolas Vannieuwenhuyse stellen de hele maand maart tentoon. Bovendien konden ze kennismaken met het concept van een echte tentoonstelling, iets wat ze misschien niet vaak met hun ouders doen. Het bezoek aan Els Keramiek eerder die week illustreerde opnieuw dat kunst niet beperkt is tot schilderijen. De kleuters kregen de kans om te ervaren hoe ze van een simpel bolletje klei een prachtig potje konden draaien, waardoor hun begrip van kunst en creativiteit nog verder werd verbreed. Met 18 enthousiaste kleuters was het een dag vol inspiratie en creativiteit.”

(vadu)

The post Kleuters Veldschool bezoeken kunstexpo in Demedtshuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Koningin van de Kantoren’ over de opvolging in familiebedrijf: “Mijn zoon is voor de concurrentie gaan werken, zo meedogenloos is de competitie”

Bij het grote publiek doet haar naam misschien geen belletje rinkelen, maar de leading leady van de vastgoedsector Ingrid Ceusters (70) heeft een levensloop zoals er geen twee zijn. Nu geeft ze de fakkel door. En spreekt ze uitzonderlijk met de pers, óók over de familieruzie die haar gezin uiteenrukte. “Als de ene niet meer met de andere door dezelfde

Lees meer »

Lothar uit ‘Blind getrouwd’ wordt papa

Lothar Callaerts, die te zien was in het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’, wordt papa. Samen met zijn vriendin Sarah kondigen ze het heugelijke nieuws aan op hun Instagram. “Mum & dad are getting us a human!”, klinkt het bij een foto met hun hondjes.

Lees meer »

Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca”

Gilles Vens (21) wil de horecawereld verder bestormen. Daarom richtte hij de Iconic Group op waaronder hij al zijn activiteiten wil bundelen. “Ondertussen werken we al met drie vaste mensen”, klinkt het ambitieus.
The post Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mechelen en omstreken zwaar getroffen door onweer, gemeentelijke fase van rampenplan afgekondigd

Het onweer heeft lelijk huis gehouden in Mechelen en omstreken. Burgemeester Bart Somers (Open VLD) spreekt op X, het vroegere Twitter, van "extreem veel schade" en voegt foto’s toe van onder meer de ingestorte kerktoren in deelgemeente Heffen, door bliksem getroffen bomen en een geknakte hoogspanningsmast. De gemeentelijke fase van het rampenplan is afgekondigd, meldt het stadsbestuur.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al 28 doden en 112 gewonden bij “massale” Russische aanvallen op Oekraïne, ook kinderziekenhuis in Kiev getroffen

Rusland heeft maandag “een massale raketaanval” op Oekraïne gelanceerd op klaarlichte dag. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky rept over meer dan veertig raketten van verschillende types die werden afgevuurd op steden als Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk en Kramatorsk. In hoofdstad Kiev werden naast flatgebouwen ook een kinderziekenhuis en nog een ander medisch centrum getroffen. Er is sprake van minstens

Lees meer »

Bekende Youtuber (24) geraakt als stunt verkozen in Europees Parlement en laat in zijn portefeuille kijken: “Maar ik ken niks van politiek”

De bekende Cypriotische Youtuber Fidias Panayiotou heeft in een video bekendgemaakt hoeveel hij als nieuwbakken Europees Parlementslid verdient. “Ik ken niks van politiek, maar dankzij de kracht van sociale media kreeg ik de meeste stemmen in mijn land”, zegt de 24-jarige Cyprioot, terwijl hij een rondleiding geeft op zijn nieuwe werkplek.

Lees meer »

Sociale woonmaatschappij Woonhaven verontschuldigt zich voor schimmel- en vochtproblemen in woningen in Deurne, externe aannemer aangesteld

De Antwerpse sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven biedt haar excuses aan voor de staat van de sociale woningen in de Arenawijk in Deurne. Die kampen met ernstige vocht- en schimmelproblemen. "Het is schrijnend wat we gezien hebben", zegt woordvoerder Sarah Devis in De Ochtend. "We hopen de problemen snel opgelost te krijgen." Er is nu een externe aannemer aangesteld om de problemen

Lees meer »