Peuters en kleuters van ’t Vlot in Lichtervelde starten schooljaar in nieuwe klaslokalen: “Eindelijk weer wat ademruimte”

Op 1 september nemen de peuters en kleuters van basisschool ’t Vlot in Lichtervelde hun intrek in de nieuwe klaslokalen. Er werden kosten noch moeite gespaard om het nieuwe gebouw piekfijn af te werken, alles op maat van de kleine kinderhandjes. Op zondag 27 augustus om 13.45 uur wordt de nieuwe kleuterschool feestelijk geopend, de hele namiddag staan er verschillende activiteiten gepland.

De werken startten eind 2021. “Twee jaar lang hebben de lagereschoolkinderen en de kleuters wat krap gezeten, maar nu is er eindelijk weer wat ademruimte”, zegt Sofie Segaert (37), sinds 1 mei directeur van ’t Vlot.

Op maat

“We verwelkomen zo’n 140 kleuters dit schooljaar. De klassen zijn ruim en heel functioneel. Alles op maat en hoogte van de kleuters, zoals het spelmateriaal, de lavabo’s en de toiletten. Per blok van twee klassen is er een aparte sanitaire ruimte voorzien, zodat kinderen niet meer alleen door de gangen kunnen dwalen naar de toiletten.”

“De klassen kunnen ook omgebouwd worden tot één grote ruimte, waardoor de juffen kunnen samenwerken en de groepen opdelen, om tegemoet te komen aan de noden van alle kinderen in de klas.”

“De pandaruimte is voor prikkelarme momenten” – directeur Sofie Segaert

Op dit vlak start er dit jaar, naast de zorgjuf, een juf die zal instaan voor kinderen met ontwikkelingsvoorsprong. “Ook het welbevinden van de kinderen met voorrang op de leerstof is nodig, we moeten deze extra stimulans bieden zodat ze enthousiast blijven naar de klas komen.”

De kleuterafdeling van ’t Vlot biedt niet alleen leerstof aan, maar werd ook gebouwd met het welbevinden van de kinderen in het achterhoofd. “Op de eerste verdieping is er een pandaruimte, een ruimte met tapijt op de vloer en gordijnen zodat alles donker kan worden gemaakt. Die willen we gebruiken voor prikkelarme of intieme momenten met de klas.”

“Er is een groot zorggedeelte, de Zorgstraat, ingericht met tafels en stoelen waar pedagogen of kinesisten met de kinderen activiteiten kunnen doen. Vanuit ieder klaslokaal kunnen de kinderen onmiddellijk naar buiten in de tuin, ook in de lokalen boven kunnen ze buiten in de buitenklas.”

Nieuwe speeltuigen

“Op de speelplaats van de kleuters staat een grote, centrale zandbak, er is een fietsparcours waar de kinderen op kunnen fietsen tijdens de speeltijd, er komt een nieuw speeltuig en onze mooie tuin kan weer worden gebruikt om in te ravotten”, glundert Sofie.

“We hebben een mooi budget om nieuwe meubels aan te kopen en heel veel spullen die op ons verlanglijstje stonden, hebben we kunnen afvinken dankzij de hulp van de ouderraad. De kleuterjuffen zijn intussen al heel de vakantie aan het werk om alles klaar te krijgen tegen 1 september.”

Op zondag 27 augustus om 13.45 uur is er feestelijke opening van de nieuwe kleuterschool, de hele namiddag staan er verschillende activiteiten gepland. De gebouwen zijn te bezoeken tussen 14 uur en 16 uur. Meer info: https://tvlot.sint-rembert.be

The post Peuters en kleuters van ’t Vlot in Lichtervelde starten schooljaar in nieuwe klaslokalen: “Eindelijk weer wat ademruimte” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Fotograaf legt kogel vast op beeld vlak voor die Trump raakt: “Kans van één op een miljoen”

Het is bijna onmogelijk, maar toch slaagde New York Times-fotograaf Doug Mills er zaterdagavond in Pennsylvania in. Hij wist het moment vast te leggen waarop een kogel richting voormalig president Donald Trump vliegt, vlak voor die kogel hem aan zijn oor zou raken. Zaterdagavond probeerde de 20-jarige Matthew Crooks de Republikeinse presidentskandidaat neer te schieten op een verkiezingsrally.

Lees meer »

Wij leerden de festivalgangers van Tomorrowland Limburgs: “Haddig hé”

Als je op Tomorrowland een toevallige passant aanspreekt, is de kans groter dat je iemand uit Maleisië, Curaçao, Spanje, Israël, … aanspreekt dan iemand uit Vlaanderen. Als HBVL op Tomorrowland zagen we dus onze kans schoon om enkele bezoekers van ver en minder ver enkele belangrijke Limburgse woorden aan te leren: “How jong, die knoebelkesvlaai is vies lekker.”

Lees meer »

Rel na lied op Argentijnse spelersbus: geviseerde Fransen dienen klacht in, filmende Fernandez krijgt het aan de stok met eigen ploegmaats

Nog meer commotie na de Copa América. Er is veel te doen rond een lied dat de Argentijnse spelers op de bus na hun eindzege tegen Colombia zongen. In de tekst worden de Afrikaanse roots van het Franse nationale team bespot – een lied dat teruggaat tot de WK-finale van 2022. De beelden werden live uitgezonden op Instagram en zorgen

Lees meer »

Jan Bistiaux verloor 10 jaar geleden schoonzus Liliane bij ramp met vlucht MH17: “Kunnen plaats crash nooit bezoeken”

Nederland herdenkt de tragische ramp met vlucht MH17, vandaag exact 10 jaar geleden. Jan Bistiaux, die zijn schoonzus verloor bij de ramp, getuigt over de impact van het gebeuren op zijn leven. "De oorlog in Oekraïne herinnert ons er dagelijks aan. Ik erger me mateloos aan de machteloosheid die ik bij zulke gebeurtenissen voel. Dat we – gezien de oorlog

Lees meer »

Net op de 100ste verjaardag van actrice Alice Toen: allerlaatste seizoen van ‘De Kotmadam’ vanaf 25 juli op Streamz

Na 25 seizoenen sluit ‘De Kotmadam’ definitief de deuren van haar studentenhuis in Leuven. De nieuwe afleveringen vormen één doorlopend verhaal en zijn vanaf 25 juli te zien op Streamz. De eerste aflevering kwam op televisie op 30 december 1991. Met 352 afleveringen is ‘De Kotmadam’ de langst lopende reeks ooit in Vlaanderen. In totaal verwelkomde het studentenkot 29 verschillende

Lees meer »

Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium organiseren Junior Camp

Tot en met zondag 21 juli organiseren Amp Football Belgium en Club Brugge Foundation op de voetbalvelden in Sport Vlaanderen in Blankenberge het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. Zo’n 120 deelnemers met 13 verschillende nationaliteiten zijn er te gast.
The post Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium organiseren Junior Camp appeared first on KW.be.

Lees meer »