REPORTAGE. In het zog van Theo Francken (N-VA), op campagne in Wallonië: “Nog maar één iemand heeft ons vandaag racist genoemd”

“Ik ken hem van televisie. Maar ik moet even goed nadenken over zijn naam.” Een hele dag lang toerde Theo Francken gisteren door Wallonië – en wij toerden met hem mee. Hoe verliep dat? Misschien anders dan je zou denken. “Wat heeft N-VA te verliezen? Niets. Integendeel.” 

Meer krantenkoppen in België

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio wegens mankement aan cockpitraam

Een toestel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen moeten terugkeren naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Er was een technisch mankement aan een raam in de cockpit, meldt een woordvoerder. Op foto’s van een van de Nederlandse passagiers is te zien dat het raam is gebarsten.

Lees meer »

“Ze zijn nog altijd even ondeugend als een tienerkoppel”: Jo De Poorter ontrafelt het geheim van Albert en Paola

Deze zomer zijn koning Albert (90) en koningin Paola (86) 65 jaar getrouwd. Dat ze nog steeds bij elkaar zijn, mag een wonder heten. Hun Italiaanse sprookjeshuwelijk werd namelijk zwaar op de proef gesteld door overspel, een buitenechtelijk kind en maar liefst twee verzoeken tot echtscheiding. Royaltykenner Jo De Poorter (57) dook voor z’n nieuwe boek in de turbulente relatie

Lees meer »

“Dweilen met de kraan open”: ondanks ingrepen nog altijd onveilige verkeerssituatie in Ardooise Lijsterstraat

De Lijsterstraat is niet de meest veilige straat van Ardooie. Daar zijn meerderheid en oppositie in het gemeentebestuur én bewoners het over eens. “Het gemeentebestuur nam al tal van maatregelen om het verkeer daar trager te doen rijden, maar als automobilisten en landbouwers met hun tractoren zich niet aan die snelheidsbeperking houden, is dat dweilen met de kraan open”, zegt

Lees meer »

Twee miljoen mensen klimmen heuvel op voor hadj

De hadj, de jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka, loopt stilaan op een einde. Zaterdag hebben talloze gelovigen zich verzameld in Arafat, waar de profeet Mohammed zijn laatste preek zou hebben gegeven. Daar werd onder meer gebeden voor de Palestijnen in de door oorlog geteisterde Gazastrook.

Lees meer »

Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport”

Een 61-jarige duikinstructeur uit Rumst is in beroep vrijgesproken voor het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. Volgens het hof is het onvoldoende bewezen dat de man fouten heeft gemaakt.
The post Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zij overleefden de explosie in Hoboken niet

In Hoboken is de zoekactie stopgezet naar slachtoffers van de explosie die donderdagochtend plaatsvond in een appartementsgebouw op de Sint Bernardsesteenweg. Er zijn vier doden geteld, onder wie een moeder en haar dochter van 10 jaar oud. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden en één persoon wordt nog vermist. Dit weten we al over de slachtoffers.

Lees meer »

Boer Ruben waagt na 10 jaar nóg eens kans in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik was serieus geschrokken door de manier waarop het eindigde”

Voor het eerst neemt een boer voor de tweede keer deel aan ‘Boer zkt vrouw’. Exact tien jaar na zijn eerste deelname heeft melkveeboer Ruben Bauwens (34) uit Waarschoot Dina Tersago (45) opnieuw ingeschakeld om op zoek te gaan naar die ene ware liefde. Zijn eerste avontuur liep op een sisser af, nadat zijn dames vroegtijdig zijn boerderij verlieten. “Mijn

Lees meer »

‘Bennifer’s bewaarengel’ of hoe Jennifer Garner het huwelijk van ex-man Ben Affleck en Jennifer Lopez uit het slop haalt

Er hangen gitzwarte donderwolken boven het huwelijk van Jennifer Lopez (54) en Ben Affleck (51). Al is er één persoon die het geloof in hun liefde niet opgeeft: Bens ex-vrouw Jennifer Garner (52). Ze is al jaren de grootste steun en toeverlaat van de acteur en ontpopt zich nu zelfs tot vredige bemiddelaar in zijn woelige huwelijk. “Ze weet als

Lees meer »

Olivier Smekens bereidt tiende Ironman voor

Olivier Smekens zwemt, fietst en loopt in augustus in Kalmar in Zweden zijn tiende officiële Ironman. De voorbije twaalf jaar had hij weinig dagen waarin hij niet trainde. “Ik ben gelukkig nooit geblesseerd. Het is vooral die consistentie. Altijd trainen. Niet extreem. Dat is nu zowat de rode draad in mijn sportcarrière.”
The post Olivier Smekens bereidt tiende Ironman

Lees meer »

Politieke centrum brokkelt verder af, radicale partijen groter dan ooit: vijf verkiezingstendensen in Vlaanderen

Terwijl de traditionele centrumpartijen in Vlaanderen afbrokkelen, schuift het politiek landschap verder uit elkaar. Aan de ene kant is er de uitgesproken overwinning van de Vlaams-nationalistische partijen. Aan de andere kant behaalt het links blok zijn beste score in 30 jaar. Opvallend: op federaal niveau blijven de traditionele politieke families wel overeind. Vijf duidelijke tendenzen, die bevestigd worden door de

Lees meer »

Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI

Elon Musk verbiedt het gebruik van iPhones door medewerkers van zijn bedrijven als die Apple-smartphones gebruik gaan maken van AI-chatbot ChatGPT van OpenAI. Musk ziet hierin een groot veiligheidsrisico, schreef hij op zijn socialmediaplatform X.

Lees meer »