Vandaal gooit busje met Dreft in fontein en veroorzaakt schuimtapijt: “Grappig? Tot je de kosten hoort”

Een onbekende vandaal vond het woensdagochtend grappig om een busje met Dreft in de fontein op de rotonde in Koekelare te gooien. Het gevolg liet niet lang op zich wachten: een groot schuimtapijt in de werkende fontein. Burgemeester Patrick Lansens (Vooruit) ziet er de humor niet van in. Er wordt klacht ingediend bij de politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Kaartclub Rozeveld brengt hulde aan laureaten van het voorbije seizoen

In zaal Rozeveld achter het gelijknamige café heeft kaartclub Rozeveld hulde gebracht aan zijn laureaten van het voorbije seizoen. Bij de mannen werd Geert Hedebouw kampioen vóór Willy Vanbesien en Daniël Goegebeur. Bij de vrouwen was Annita Coolman de beste vóór Agnes Descheemaeker en Mariette Verbeke.
The post Kaartclub Rozeveld brengt hulde aan laureaten van het voorbije seizoen appeared

Lees meer »

Eén week voor start Spelen in Parijs nog 1,2 miljoen (vaak goedkope) tickets beschikbaar: “Gouden kans voor Belgische sportfans”

Amper één week voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn verrassend genoeg nog 1,2 miljoen tickets beschikbaar – ook voor de wedstrijden van Belgische medaillefavorieten zoals Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgische basket- en hockeyploegen. Bij die laatsten zelfs vanaf de spotprijs van 24 (!) euro. “Voor de Belgische sportliefhebber is dit een gouden kans”,

Lees meer »

Belgen verhuizen het vaakst naar Frankrijk

Belgen die in een ander land van de Europese Unie gaan wonen, kiezen het vaakst voor Frankrijk. Meer dan 117.000 Belgen hebben onderdak gevonden bij de zuiderburen, zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan

Designers in Residence Kortrijk viert hun tiende verjaardag. Sinds 2014 ontvangt de organisatie elk jaar drie recent afgestudeerde ontwerpers van over de hele wereld en uit verschillende creatieve disciplines voor een uniek residentieprogramma in Kortrijk. Deze week werd voor hun jubileumeditie de drie geselecteerde designers aangekondigd.
The post Designers in Residence Kortrijk kondigt drie geselecteerde designers aan appeared first

Lees meer »

Europese Rekenkamer vraagt “realitycheck” voor beleid hernieuwbare waterstof

Het Europese beleid ten aanzien van hernieuwbare waterstof moet opnieuw tegen het licht gehouden worden. Dat schrijft de Europese Rekenkamer vandaag in een nieuw verslag. Hij roept de Commissie op een “realitycheck” te doen en realistische streefcijfers te hanteren, zonder dat het concurrentievermogen van de Europese industrie wordt aangetast of er nieuwe afhankelijkheden worden gecreëerd.

Lees meer »

Twaalf doden bij aardverschuiving in Vietnam

Twaalf inzittenden van een busje zijn zaterdag omgekomen bij een aardverschuiving na hevige regenval in het noorden van Vietnam. Vier andere mensen raakten gewond in het voertuig dat bedolven werd bij het ongeluk, zo melden de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Trump-fans laten iconische foto na moordaanslag tatoeëren: “Hij is dé man”

Heel wat Trump-fans hebben het moment laten tatoeëren waarop Donald Trump zijn vuist in de lucht steekt, vlak nadat hij een moordaanslag overleefde op zaterdag 13 juli. “De aanvragen voor dat specifieke beeld kwamen al binnen enkele momenten nadat die foto was gelanceerd”, aldus een tattoo-artiest. Adrian West Jr is één van hen: “Trump is de f*cking man”, klinkt het

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »