Rechtbanken starten experiment met videozittingen in strafzaken

16:35 Vier rechtbanken beginnen een experiment met videozittingen in strafzaken. Rechtspraak via het scherm moet de justitie efficiënter en toegankelijker maken, maar het concept mag niet te ver doorschiete… 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Menen: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Menen trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Menen.
The post Verkiezingsresultaten in Menen: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het leek wel zo voorbestemd”: Patrick (52) en Nancy (44) vonden liefde in Delhaize en baten nu samen winkel in Polderlaan uit

Vijftien jaar geleden vonden ze de liefde bij Delhaize, vandaag baten Patrick Berton (52) en Nancy Rasschaert (44) samen de winkel uit in de Polderlaan in Blankenberge. “De cirkel is rond.”
The post “Het leek wel zo voorbestemd”: Patrick (52) en Nancy (44) vonden liefde in Delhaize en baten nu samen winkel in Polderlaan uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mannen steeds vaker uit de kleren in films en tv-series: “Maar beelden van piemels blijven schaars”

‘Máxima’. ‘Saltburn’. ‘Euphoria’. Het zijn maar een paar recente voorbeelden van films of tv-series waarin expliciet mannelijk naakt te zien is. Opvallend, want al decennialang zijn het blote vrouwenlichamen troef op het scherm. Vanwaar die verandering? En welke evolutie maken seksscènes in het algemeen door? Het ‘Algemeen Dagblad’ zocht het uit. “’Iets geiler’ is geen goede aanwijzing. Wel: wat wil

Lees meer »

“Wist meteen dat er iets niet klopte”: Johan (68) merkte als eerste zware brand in Zeebrugge op

“Ik zag de rook opstijgen en liep meteen het gebouw binnen om andere bewoners te alarmeren. Pas daarna zag ik de vlammen en besefte ik hoe ernstig de situatie was.” Johan Van Mensel (68) merkte woensdagochtend als eerste de zware brand op die woedde aan de achterkant van een appartementsgebouw op de Zeedijk in Zeebrugge. Ondertussen is duidelijk geworden hoe

Lees meer »

KFC Poperinge op zoek naar nieuwe voorzitter: “We zijn Kristof dankbaar”

Kristof Lobeau besliste eind vorige week om te stoppen als voorzitter van voetbalclub KFC Poperinge. De 52-jarige Poperingenaar haalt enkele redenen aan voor zijn vertrek: een onoverbrugbaar verschil in visie met bepaalde leden van het bestuur en de ontgoocheling dat hij de club organisatorisch niet heeft kunnen brengen waar hij wou. Intussen zoekt de club naar een opvolger.
The

Lees meer »

CC Kruispunt stelt nieuw cultureel programma voor

CC Kruispunt in Diksmuide stelde niet enkel het cultuuraanbod voor het nieuwe seizoen voor, maar vierde vorige vrijdag ook 30 jaar Kruispunt. Het werd een ludieke voorstelling gebracht door Piv Huvluv die tussendoor ook het panelgesprek leidde.
The post CC Kruispunt stelt nieuw cultureel programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen

CD&V krijgt zware klappen in West-Vlaanderen, van oudsher een ijzersterk bastion van de partij. Zowel op Vlaams als federaal niveau gaat de ploeg van lijsttrekkers Nathalie Muylle (federaal) en Hilde Crevits (Vlaams) en stevig op achteruit. “Dit is dramatisch”, reageert Bart Dochy.
The post “Dit is een afstraffing”: CD&V lijdt forse verliezen in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »