Griekenland wil rem zetten op aantal cruises naar populaire eilanden

Griekenland wil een rem zetten op het aantal cruiseschepen dat de populaire eilanden aandoet, om de gevolgen van het massatoerisme in te dijken.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

“Hier raakt niemand meer binnen of buiten”: Frankrijk maakt van Olympische Spelen meest beveiligde evenement ooit

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Massaoptreden met bijna 800 saxofonisten aan kathedraal en uit de ramen van het Belfort tijdens Gentse Feesten 

Aan het Sint-Baafsplein in Gent hebben zo’n 800 saxofoonspelers samen opgetreden. Ze stonden op het plein en op de terrassen en balkons aan de kathedraal. Uitzonderlijk mochten muzikanten ook het Belfort beklimmen en uit de ramen spelen. Het optreden is een stunt om het instrument, dat aan populariteit verliest, meer aandacht te geven. "We waren bang voor valse noten, maar

Lees meer »

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden

In woon- en zorgcentrum Mater Amabilis in Wervik is André Pauwelyn (87) overleden. Zowat dertig jaar lang zette hij zich in voor het Braderiecomité waarvan tien jaar als voorzitter. André was de laatste voorzitter van de reuzengilde. Groot waren zijn verdiensten.
The post Gewezen voorzitter Braderiecomité André Pauwelyn (87) overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »