Eén bezoeker te veel en Efteling moet dicht: pretpark komt heel dicht bij gevaarlijke grens

Dreigt een gedwongen sluiting voor de Efteling? Uit de jaarcijfers blijkt dat het Nederlandse pretpark vorig jaar al héél dicht kwam bij het maximaal aantal toegelaten bezoekers en de populariteit neemt nog altijd toe. “We houden alles goed in de gaten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Wervik en provincie investeren in nieuwe zone op jaagpad langs de Leie: natuurbeleving staat centraalop nieuwe recreatieve hotspot

Op wijk De Riemeers is een nieuwe recreatieve hotspot een meerwaarde voor passanten op het jaagpad langs de Leie, de inwoners en de biodiversiteit. Het speelpleintje werd recent een flink stuk uitgebreid. De zone tussen de woonwijk en het jaagpad was vroeger een weide en kreeg een nieuwe invulling. Het is publiek toegankelijk gemaakt. Via een glijbaan, een trap of

Lees meer »

Professor Stefan De Wachter bestrijdt met een kleine chip urineverlies én het taboe errond: “Er zijn zelfs mensen die erdoor uit het leven stappen”

Een piepklein, vernuftig elektronisch apparaat dat professor Stefan De Wachter (UZA) precies op de schaamzenuw plaatst, zorgt ervoor dat mensen zich niet langer hoeven te schamen. Zijn chip, amper groter dan een 1 euromuntstuk, helpt tegen ongewild urineverlies, een probleem dat naar schatting een derde tot de helft van de volwassen vrouwen kwelt, maar waarrond het taboe zeer groot is.

Lees meer »

Jonger dan Djokovic, Nadal en Federer bij vierde grandslamtitel: waarom met Carlos Alcaraz een tennislegende in de maak is

Met Carlos Alcaraz lijkt nu al een tennislegende in de maak: op Wimbledon won de Spanjaard zijn vierde grandslamtitel op amper 21-jarige leeftijd. Straf, want de ‘Big 3’ Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer waren allemaal ouder bij hun vierde grandslamtriomf. Maar dat is niet het enige, zo blijkt. Blik op enkele opvallende grandslamcijfers van Alcaraz. “Op het einde

Lees meer »

Maarten Bosmans opnieuw gids in Praag na amputatie van voorvoet: “Voor vrijgezellenweekends gaan we van stripclub naar stripclub”

“Twee jaar heb ik verloren.” Nadat een bloedklonter hem een deel van zijn voet kostte, vroeg Maarten Bosmans (47) zich vertwijfeld af of hij ooit nog zou kunnen acteren, of zelfs maar stappen. Nu hij tóch weer toeristen kan rondleiden in Praag, waar hij deeltijds woont met z’n gezin, is hij de koning te rijk. ‘Dag Allemaal’ ging mee op

Lees meer »