Podium van Mexicaanse presidentskandidaat stort in: zeker vier doden en verschillende gewonden

Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen toen een podium instortte tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Mexicaanse staat Nuevo León. Dat melden lokale media. Er zouden minstens vier doden en vijftien gewonden zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

President Macron ontbindt Franse parlement na dramatische uitslag in Europese verkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Assemblée nationale, het lagerhuis van het Franse parlement, ontbonden. Dat heeft hij zondagavond aangekondigd nadat de resultaten van de Europese verkiezingen werden bekendgemaakt. Op 30 juni moeten de Fransen opnieuw naar de stembus. De Franse extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) is de grote winnaar van de Europese verkiezingen.

Lees meer »

Tom Van Grieken aangekomen voor gesprek met informateur Bart De Wever: “Ik ga onze kiezers keihard vertegenwoordigen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is zonet aangekomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon, waar N-VA-voorzitter Bart De Wever als informateur gesprekken houdt over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. De Wever ontvangt dinsdag de vier grootste partijen, op volgorde van stemmenaantal, Vlaams Belang mocht als eerste langs.

Lees meer »

Sofie en Steven weer even in café ‘t Hof van Vlaanderen voor kermis in Krombeke

Voor de derde keer staan Sofie Vanderhaeghe en Steven Meulenaere achter de toog van café ‘t Hof van Vlaanderen tijdens het kermisweekend in Krombeke. Van donderdag 20 juni tot en met peirdekoersmaandag 24 juni blazen ze het leegstaande café ‘t Hof van Vlaanderen opnieuw wat leven in. “Het café staat te koop, dus wie wil kan het verderzetten”, klinkt het

Lees meer »

Proefproject stembiljetten in braille in kanton Herk-de-Stad heeft kans gemist: “Verkeerde kanton gekozen en te laat gecommuniceerd”

Het proefproject van FOD Binnenlandse Zaken en de Brailleliga om stembiljetten in braille aan te bieden in kanton Herk-de-Stad is uitgedraaid op een mislukking. Niemand in de gemeenten Herk-de-Stad, Halen of Lummen heeft er gebruik van gemaakt. Volgens de Brailleliga is er niet goed overlegd en is er veel te laat gecommuniceerd. FOD Binnenlandse zaken benadrukt dan weer dat het

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bertina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

Huis VS verwijt justitieminister Garland minachting van Congres

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd om minister van Justitie Merrick Garland minachting van het Congres te verwijten, melden Amerikaanse media. Aanleiding daarvoor is dat Garland, een Democraat, weigert audio-opnamen van een gesprek tussen een speciale aanklager en president Joe Biden over te dragen.

Lees meer »

Thiam haalt haar grote gelijk met unieke derde Europese titel én waarschuwt de tegenstand: “In Parijs ga ik nog beter zijn”

De twijfels zijn weggeveegd, de druk is weg. Met haar derde Europese titel op rij in de zevenkamp bombardeert Nafi Thiam (29) zichzelf tot topfavoriete om ook voor de derde keer op rij Olympisch kampioen te worden. Of hoe ze door een langere en andere voorbereiding veel meer rust heeft gevonden en gigantische stappen vooruit heeft gezet.

Lees meer »