Zeker vier doden en vijftien gewonden nadat podium instort tijdens toespraak van Mexicaanse presidentskandidaat

Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen toen een podium instortte tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de Mexicaanse staat Nuevo León. Dat melden lokale media.

 

Meer krantenkoppen in België

HLN ONDERZOEK. Deskundigen klappen uit de biecht over valse asbestattesten: “Er zijn te veel cowboys aan het werk. Onze sector is rot”

Er zijn al honderden klachten over asbestattesten voor huizen. Gisteren kon u hier al lezen dat sommige deskundigen valse attesten afleveren, met financiële schade en zelfs gezondheidsrisico’s tot gevolg. Hoe groot is het probleem? Vastgoedmakelaars oefenen druk uit op de controleurs en de opleiding stelt weinig voor. Verschillende asbestcontroleurs getuigen bij HLN: “Ik was helemaal niet goed voorbereid, en dat

Lees meer »

Maak kennis met Mercina (Vlaams Belang) en Amina (PVDA), de jongste verkozenen voor het Vlaams Parlement

De 22-jarige Amina Vandenheuvel (PVDA) en Mercina Claesen (Vlaams Belang) mochten op negen juni voor’t eerst hun stem uitbrengen. Maar in tegenstelling tot de generieke first voter, konden de dames ook het bolletje naast hun eigen naam rood kleuren. Met respectievelijk 8827 en 9880 voorkeurstemmen zijn de dames de jongste verkozenen voor het Vlaams Parlement. VRT NWS kon spreken met

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, reddingsactie voor 4 vermisten zal nog tot vanavond duren

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Wilders niet de grootste in Nederland

GroenLinks-PvdA van Frans Timmermans is de grootste partij van Nederland geworden bij de Europese parlementsverkiezingen. De linkse combinatie vergaart acht zetels, gevolgd door de PVV van Geert Wilders met zes zetels. Ten opzichte van 2019 verliest GroenLinks-PvdA één zetel, terwijl de PVV vijf zetels wint.

Lees meer »

“Je hebt me als een stuk vuil afgezet bij mijn auto. Ali, weet je wel wat je deed?”: emotionele eerste procesdag voor ‘The voice’-coach en rapper Ali B.

In Nederland is het proces begonnen tegen Ali B. Na 2,5 jaar doorbreekt de rapper de stilte. Soms stuntelig, soms geëmotioneerd ontkende hij in de rechtbank van Haarlem het verkrachten en aanranden van drie vrouwen. Maar hij kreeg meteen ook tegenwind. “Dat we eerder seks hadden, was geen vrijgeleide. Nee is nee, Ali.”

Lees meer »