Olga Leyers onthult hoe Giancarlo haar ten huwelijk vroeg: “Hij deed het net voor een belangrijke deadline”

In ‘De Tafel Van Gert’ vertelt Olga Leyers (26) haar liefdesverhaal. We leren dat haar man, Giancarlo, haar op een nogal vreemd moment ten huwelijk vroeg: twee dagen voor de deadline van een belangrijke paper. 

Meer krantenkoppen in België

Politieke centrum brokkelt verder af, radicale partijen groter dan ooit: vijf verkiezingstendensen in Vlaanderen

Terwijl de traditionele centrumpartijen in Vlaanderen afbrokkelen, schuift het politiek landschap verder uit elkaar. Aan de ene kant is er de uitgesproken overwinning van de Vlaams-nationalistische partijen. Aan de andere kant behaalt het links blok zijn beste score in 30 jaar. Opvallend: op federaal niveau blijven de traditionele politieke families wel overeind. Vijf duidelijke tendenzen, die bevestigd worden door de

Lees meer »

Charles neemt contact op met prins Harry om hem te waarschuwen: “Hij heeft het op de man af gevraagd”

“Klagen in het openbaar maakt alles alleen nog maar erger.” Koning Charles (75) heeft volgens royalty-expert Tom Quinn een serieus gesprek gehad met zijn jongste zoon, prins Harry (39). Zo zou de hertog van Sussex de vraag gekregen hebben om geen uitspraken meer te doen over zijn familie. “En iedereen weet dat er consequenties zijn als je niet luistert naar

Lees meer »

Mogen Lukaku en co ook op het EK juichen? Voormalige Rode Duivels laten hun licht schijnen op de kansen van ons land

Het EK 2024 dat maandag begint voor onze Rode Duivels werd deze week al op gang geschoten in de Wellington Hippodroom in Oostende. De komende weken wordt daar bij elke match een massale Rode Duivels-gekte verwacht. In het bijzijn van veertien voormalige Rode Duivels, allen geboren in onze provincie of gespeeld voor een West-Vlaamse club, samen goed voor 335 caps.

Lees meer »

Gemeente De Haan pakt uit met nieuwe website én online meldpunt: “Aandacht voor toegankelijkheid”

De gemeentelijke website van De Haan is volledig vernieuwd. Op de sterk vereenvoudigde website staat de gebruiker centraal: alle informatie werd zorgvuldig gestructureerd in begrijpelijke thema’s en een nieuwe, krachtige zoekfunctie brengt de bezoekers snel naar de juiste informatie. Daarnaast is er ook een nieuw online meldpunt, waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen.
The post Gemeente De

Lees meer »

Lara Taveirne schrijft tien jaar na haar debuut het boek dat niemand wil schrijven: “De dingen benoemen heeft me altijd erg geholpen”

Tien jaar geleden brak Lara Taveirne (41) uit Brugge door met haar bekroond debuut ‘De kinderen van Calais’. Het verhaal ontstond in een donkere periode in haar leven, overschaduwd door het verlies van haar jongere broer. Zijn verhaal verwerkt ze nu in een boek dat zijn naam draagt: Wolf. Een boeiend gesprek over cynisme, de levensvreugde van het lesgeven en

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Brussel: wie zijn de stemmenkanonnen en wie is er verkozen?

Groen wordt de grootste fractie in de Nederlandstalige taalgroep van het Brussels Parlement, maar dé verrassing van formaat is het resultaat van de nieuwe partij Team Fouad Ahidar: de partij haalt in 1 klap ruim 16 procent van de stemmen. Wie haalde nog een zitje? En wie stuurt Brussel naar de Kamer en het Vlaams Parlement?

Lees meer »

Kuurne dient bezwaar in tegen nieuw deel van het kanaal Bossuit-Kortrijk

De gemeente Kuurne dient bezwaar in tegen de plannen om een aftakking te maken van het kanaal Bossuit-Kortrijk. Op dat nieuw stuk kanaal, langs een deel van de ring rond Kortrijk, zouden grotere transportschepen kunnen varen richting Leie. Een belangrijk deel van de werken zou gebeuren op de grens van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne. Maar Kuurne is bang dat de

Lees meer »

Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe”

“Dit zijn ernstige feiten.” Op de rechtbank van Ieper vorderde de openbare aanklager achttien maanden celstraf tegen een Franse vrouw die de grens overkwam om te dealen. De ondertussen vijf maanden zwangere vrouw zegt haar leven te hebben herpakt.
The post Française riskeert zware straf voor dealen drugs: “U brengt de maatschappij ernstige schade toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

EU-Hof veroordeelt Hongarije tot boete van 200 miljoen euro voor “extreem ernstige” inbreuk tegen asielrecht

Hongarije begaat een “ongekende en extreem ernstige” inbreuk tegen de Europese wetgeving door een eerdere veroordeling voor het niet naleven van de asielregels naast zich neer te leggen. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie donderdag, dat Boedapest veroordeelt tot een boete van 200 miljoen euro, aangevuld met een dwangsom van 1 miljoen euro per dag dat het in gebreke

Lees meer »

Duitsland zet zich schrap voor hooligans uit heel Europa, maar van harde kern is bij Rode Duivels geen sprake: hoe komt dat?

Duitsland is op zijn hoede voor de komst van voetbalhooligans uit heel Europa nu het EK bijna van start gaat. Voor Belgische ultra’s hoeven onze oosterburen echter niet te fel te vrezen. Hoewel het er in onze competitie soms gewelddadig aan toe gaat in en rond de stadions, hebben matchen van de Rode Duivels nooit last van hooliganisme. Hoe dat

Lees meer »