‘Onze zoon heeft een drugsverslaving. We proberen hem al jaren te helpen, maar verliezen stilaan alle moed. Moeten we afstand nemen?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Man in de cel voor vechtpartij met kapmes aan Brussel-Zuid

Op de Fonsnylaan in Brussel, vlak bij het station Brussel-Zuid, heeft zondagavond een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een man werd aangevallen met een kapmes. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie kon een verdachte oppakken, en die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Modest Maertens overleed op zaterdag 14 juli in wzc Patershof in Beernem, op 92-jarige leeftijd. Modest woonde al meer dan een halve eeuw in Assebroek, waar hij leraar was, maar hij bleef nauw verbonden aan zijn geboortedorp Lichtervelde, waar hij opgroeide aan de Posterij op de Markt.
The post Oud-Lichterveldenaar Modest Maertens (92) overleden: “We zullen hem echt missen”

Lees meer »

Dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt bevestigt wens tot naamsverandering

Shiloh Jolie-Pitt heeft haar wens om de naam Pitt te laten vallen, bevestigd in een reeks berichten in de Los Angeles Times. De wet in de staat Californië schrijft voor dat mensen die hun naam willen laten wijzigen dit vier weken voor de rechtszitting in een krant moeten publiceren. Volgens de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft de 18-jarige dochter van actrice

Lees meer »

CD&V Wervik zegt nee tegen moskee: “Er is geen draagkracht voor in onze stad”

De meerderheidspartij CD&V in Wervik, met lijsttrekker Bercy Slegers, komt voor het eerst naar buiten met een politiek standpunt over de situatie in Salons Tabaksbloem in de Ommegangstraat waar moslims uit een ruime regio verzamelen. “Wij voelen aan dat er geen draagkracht is voor een moskee in onze stad.”
The post CD&V Wervik zegt nee tegen moskee: “Er is

Lees meer »

Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne

In ‘De schat van Merkem’ schetst auteur Ann Driessen de lotgevallen van juwelier-koster Karel Balduck en zijn gezin tijdens WOI. Ze liet zich inspireren door het goed bewaarde en geïllustreerde dagboek van Balduck, die 28 jaar in Veurne heeft gewoond.
The post Auteur Ann Driessen gidst wandeling in thema van Karel Balduck in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restaurant opent filiaal in China en nodigt delegatie Chinezen uit in België: “We zijn de eerste westerlingen die daar iets op poten zetten”

Tony Nai, de eigenaar van restaurant Kaai 22 op de Wilfordkaai in Temse, opende samen met zijn zakenpartner Wim Gyselen een tweede filiaal. Dat komt er 8.000 kilometer verderop in zijn geboortestad Suqian, in China. “Het is een brewpub geworden waar we lokaal Belgisch bier brouwen. De Chinezen zijn er gek op”, zegt Wim.

Lees meer »

? De Wurgmoord. Drie haartjes doen moordenaar de das om: “Hij was op zoek naar een prooi. En toen kwam Charlotte voorbij”

“Ik ben op weg.” Ze stuurde nog een sms’je naar haar vriend, en toen sloeg Jos Heyman-Dewitte – bijgenaamd Dracula – toe. Hij wurgde Charlotte Van Walleghem (18) met haar eigen sjaal, terwijl het meisje op weg was naar een café. De HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert de Wurgmoord. “Hij beroofde de ouders van een kind en daarmee ook de hoop

Lees meer »

Ramkraak in Geluwe, 4e in 3 weken tijd in grensstreek

Zaterdagnacht is opnieuw een ramkraak gebeurd in de grensstreek. Deze keer was de zaak Comme Chez Nous, die bij een tankstation ligt, het doel van de daders. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld. Donderdag nog reed een inbreker in Lauwe het raam van een fruitwinkel aan diggelen.

Lees meer »

Zestigtal geïnteresseerden bij adoptiedag in SOS Reptiel: “Ik bouwde zelf terrarium voor deze python”

De adoptiedag bij SOS Reptiel in Ichtegem kon zaterdag op heel wat belangstelling rekenen. Een zestigtal geïnteresseerden kwamen langs en verschillende mensen adopteerden effectief een dier. Daarnaast tekenden nog eens twintig bezoekers present voor een rondleiding. Bezieler Mario Goes kwam samen met zijn vrijwilligers handen tekort om iedereen te woord te staan, maar dat deden ze met veel plezier. De

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »