Naakte man doodt jogster in park in Zwitserland: verdachte bekent de feiten

De 19-jarige Zwitser die dinsdag naakt in een park verschillende mensen heeft aangevallen, onder wie een 35-jarige vrouw die daarbij het leven liet, heeft bekend. Dat meldt de politie van Zürich donderdag.

 

Meer krantenkoppen in België

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir dinsdag.

Lees meer »

Michaël (59) wint strijd tegen telecomoperatoren, die nu mogelijk kastjes in heel Brussel moeten verven: “Ik wilde hun arrogantie afstraffen”

Na een gevecht van meer dan twee maanden heeft Schaarbekenaar Michaël de Borman (59) zijn slag thuisgehaald tegen de telecomoperatoren. Die moeten volgens uittredend staatssecretaris voor Stedenbouw Ans Peroons (Vooruit.brussels) de wet volgen en voortaan hun kabels en bakjes in een gelijkaardige kleur verven als de muur. “99 procent van de geplaatste kastjes zijn in overtreding.”

Lees meer »

Meer partijen dan postjes, botsende visies en een grote speler in de oppositie: waarom regeringsvorming in Brussel geen sinecure is

Geen regering die met zoveel moeite zal worden gevormd als die van Brussel. Aan Nederlandstalige zijde komt Groen als grootste uit de bus, bij de Franstaligen is dat de MR: 2 partijen die op meerdere vlakken lijnrecht tegenover elkaar staan. Ook de coalities binnen de taalgroepen zullen het betere onderhandelingswerk vragen. We zetten de mogelijke (en onmogelijke) samenwerkingen in onze

Lees meer »

Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare

De Klauwbanddrivers organiseren het jaarlijkse Oldtimer tractortreffen op zondag 16 juni in Koekelare. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats in zaal De Mokkernaere, in de Lekestraat 42.
The post Nu zondag jaarlijks Oldtimer tractortreffen in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoogste aantal jeugdbeschermingszaken bij parket sinds 2010

Het parket heeft de afgelopen tien jaar een stijging met ruim een kwart gezien van de zaken die ze behandelen. Dit jaar werden er meer dan een half miljoen zaken ontvangen. Dat blijkt uit de jaarstatistiek 2023 van de correctionele parketten en de jeugdparketten, vandaag gepubliceerd door het College van procureurs-generaal. Er waren vorig jaar meer nieuwe jeugdbeschermingsdossiers, waaronder voornamelijk

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »