Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte van inbraak in Menen blijft zwijgen: “Ik moet na mijn vrijlating nog verder leven”

Een verblijf van ruim 6 maanden in de cel heeft een 24-jarige Fransman er niet toe bewogen de namen van de mededaders van een inbraak in een woning in Menen te verklappen. Camerabeelden en DNA verraadden zijn eigen betrokkenheid, niettegenstaande zijn zwijgen.
The post Verdachte van inbraak in Menen blijft zwijgen: “Ik moet na mijn vrijlating nog verder leven”

Lees meer »

Ook bij Union loopt stadiondossier stroef, Bemptsite-plannen gaan voorlopig in koelkast: “Medewerking van gemeente blijft uit”

Niet alleen bij Club Brugge is er veel te doen rond een stadiondossier. Een jaar na de intentieverklaring over een stadionproject op de Bemptsite in Vorst, wacht Royale Union Saint-Gilloise nog steeds op medewerking van de gemeente. “De wil ontbreekt bij het huidige gemeentebestuur om de gemaakte beloftes na te komen“, klinkt het verontwaardigd bij de Brusselaars.

Lees meer »

Filip, Boudewijn en het enige staatshoofd dat de Queen ‘Lilibet’ mocht noemen: wat de foto’s in het kantoor van Charles verklappen

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) waren ongemerkt aanwezig bij de eerste ontmoeting van koning Charles (75) met de nieuwe Britse premier Keir Starmer. In de kamer in Buckingham Palace waar de afspraak plaatsvond, staat prominent een portret van het Belgische vorstenpaar, evenals een intieme foto van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Welke royals kregen nog een plekje, en

Lees meer »

Acht muzikanten van KDF Bavikhove staan op het podium bij De Romeo’s tijdens ‘Tien-om-te-Zien

Op zondagavond 28 juli zie je vanaf 20.35 uur diverse West-Vlamingen op het podium staan van ‘Tien-om-te-Zien’ aan de Rotonde in Westende. Tijdens de song ‘Altijd Blijven Dromen’ worden De Romeo’s immers geflankeerd door acht muzikanten van ‘Drum & Muziekkorps KDF Bavikhove’.
The post Acht muzikanten van KDF Bavikhove staan op het podium bij De Romeo’s tijdens ‘Tien-om-te-Zien appeared

Lees meer »

Duitse minister verbiedt uiterst rechts magazine Compact

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens de sociaaldemocratische Faeser is het in 2010 opgerichte medium “een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene” in Duitsland.

Lees meer »