“Paus herhaalt homofobe uitspraak tijdens bijeenkomst achter gesloten deuren”

De paus zou de homofobe uitspraak, waarvoor hij vorige maand al zijn excuses had aangeboden, herhaald hebben. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

 

Meer krantenkoppen in België

Zestien arrestaties tijdens verschillende politiecontroles in en rond de stations van Ieper, Poperinge en Wervik

Tijdens verschillende acties van de lokale politie in en rond de stations van Ieper, Poperinge en Wervik werden tussen oktober tot en met juni 16 personen gearresteerd. Naast elf gerechtelijke arrestaties gaat het om vijf bestuurlijke voor illegaal verblijf, verstoring van de openbare orde en een ziek persoon.
The post Zestien arrestaties tijdens verschillende politiecontroles in en rond de

Lees meer »

Vrijgezellen stappen op in ‘B&B zoekt lief’: “Nadat hij uitvloog tegen een wijnverkoper wist ik: ik wil geen moment langer blijven”

Geen eten, geen aandacht, niet hygiënisch en vooral: een “grove boer” als gastheer. Vicky Libert (60) en Ingrid Van Berghen (61) vertrokken gedesillusioneerd en gedegouteerd bij uitbater Jelmont in ‘B&B zoekt lief’. Een pijnlijke vakantie waarvan ze nog steeds bekomen, want achter de schermen was het nog erger dan ervoor. “De crew zat zo met ons in dat we samen

Lees meer »

Bart Goegebeur en Galey Deslypere over hun gedeelde liefde: “Je kan je uitleven en je creëert zelfvertrouwen met jiujitsu”

Bart Goegebeur is actief in Gracie Jiu Jitsu in Oostende, waar hij zich toelegt op de discipline Braziliaanse Jiu Jitsu. Met brons op het voorbije EK trekt hij dit jaar naar het WK, met hopelijk een deelname aan de World Games. Zijn partner Galey Deslypere beoefent eveneens de sport en begon binnen de club met Ladies Only, waarbij een avond

Lees meer »

Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen

In aanwezigheid van provinciaal voorzitter Dirk De fauw (vooral bekend als burgemeester van Brugge) en provinciaal secretaris David Ghesquière (uit Torhout) kwam het bestuur van de West-Vlaamse koepel van Tuinhier samen voor zijn jaarlijkse receptie en etentje. Ook de partners waren uitgenodigd.
The post Bestuur van provinciale afdeling van Tuinhier voor gezellig etentje bijeen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brussel ondervraagt chatbotmakers over AI-deal Google en Samsung

Europese toezichthouders proberen uit te zoeken of een samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) tussen Google en Samsung rivaliserende AI-bedrijven belemmert op Samsung-smartphones. Dat meldt persbureau Reuters op basis van vragenlijsten die Brussel naar andere chatbotmakers heeft gestuurd.

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

IN BEELD – Prachtige ‘Kyana’s Verjaardagsshow’ met talrijke artiesten in het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke

In het Muziekcafé Den Toerist in Meulebeke vierde Kyana haar verjaardagsshow in het bijzijn van heel wat aanwezigen én natuurlijk met talrijke optredens. De zus van Michael Lanzo moest geen verre verplaatsing ondernemen, want deze zaal is haar werkterrein. Voor één keer stond zij in de spotlights.
The post IN BEELD – Prachtige ‘Kyana’s Verjaardagsshow’ met talrijke artiesten in

Lees meer »

Bezetters moeten Bloemekeswijkbos in Gent verlaten van rechter: “We zitten in de bomen, dat ze ons maar komen halen” 

In Gent moeten de actievoerders die het Bloemekeswijkbos al bijna een maand bezetten op bevel van de vrederechter het terrein verlaten. Op de site in deelgemeente Wondelgem plant De Lijn een nieuwe stelplaats. De actievoerders protesteren daartegen, omdat het stukje natuur daardoor zou verdwijnen. Van de rechter moeten ze vandaag vertrekken. Doen ze dat niet, dan kunnen er verdere stappen

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Rita en Willy

Op zondag 14 juli vierden Rita Vanhoutte en Willy Talloen hun gouden huwelijksverjaardag. Feestadres was de Zandberghoeve in Oedelem.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Rita en Willy appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federale Overheid betaalde 18,5 miljoen huur voor al zeven jaar leegstaand Financiecentrum in Brugge

De Federale Overheid betaalt nog altijd jaarlijks 2.446.861 euro huur voor het leegstaande Financiecentrum in de Gustave Vincke-Dujardinstraat in Brugge. Sedert juni 2017 is de belastingdienst verhuisd naar het Kamgebouw aan het station. Kamerlid Franky Demon (CD&V) laakt de verkwisting van 18,5 miljoen euro belastinggeld in zeven jaar tijd.
The post Federale Overheid betaalde 18,5 miljoen huur voor al

Lees meer »