Open VLD maakt verrassende ruk naar links

Terwijl alle andere partijen naar rechts opschuiven op culturele thema’s, trekt Open VLD naar links, leert de Stemtest ons. De liberalen zijn op zoek naar onontgonnen terrein.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in gloednieuwe theaterzaal!

In september gaat het nieuwe cultuurseizoen van start in Anzegem. Afgelopen vrijdag was het de voorstelling ervan in de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem. De aftrap werd gegeven met een spetterende countrystijl show. Het werd een toffe avond op een unieke locatie met vergezichten waar je naar kan blijven kijken.
The post Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in

Lees meer »

Fietser sterft bij aanrijding in Kortemark: onduidelijk wie man aanreed

Op de Staatsbaan in Kortemark is een fietser van 75 uit Hooglede om het leven gekomen. Het slachtoffer werd gevonden door een voorbijganger. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De fietser werd waarschijnlijk aangereden door een voertuig, maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht door een verkeersdeskundige.

Lees meer »

Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken

In een villa in de Zoutelaan in het Zoute in Knokke is vrijdagmiddag een zware brand uitgebroken op de bovenverdieping. Daar waren schilderwerken bezig toen het door zelfontbranding van enkele vodden verkeerd liep. De schade in de woning is groot.
The post Villa in Knokke onbewoonbaar door zware brand tijdens schilderwerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Fanfare van De Leiezonen schenkt cheque aan Somival

De Fanfare van Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen uit Desselgem schenkt na een reeks succesvolle voorstellingen een cheque van 750 euro aan Somival. “Vorig jaar brachten we een bezoek aan Lander Blomme uit Nieuwenhove. De tiener met een meervoudige beperking is een grote fanfarefan. Zijn enthousiasme bracht veel teweeg bij onze muzikanten en daarom besloten we
The post Fanfare van

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Al akkoord over Waalse regering? MR en Les Engagés roepen om 14.30 uur pers bij elkaar voor mededeling

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

Unizo legt prioriteiten voor aan politici

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober formuleerden de leden van ondernemersverenigingen Unizo Sint-Eloois-Winkel en Unizo Ledegem hun prioriteiten. De Unizo-afdelingen gingen in dialoog met het gemeentebestuur over verschillende thema’s.
The post Unizo legt prioriteiten voor aan politici appeared first on KW.be.

Lees meer »