Vliegtuig moet na hagelstorm landen zonder neus: hoe gevaarlijk is dat?

Een vliegtuig van de Oostenrijkse vliegtuigmaatschappij Austrian Airlines is zondag veilig geland in Wenen nadat een hagelstorm de neus van het toestel en de ruiten van de cockpit zwaar beschadigde. “Door de verschuiving van het klimaat kunnen we deze soort incidenten steeds meer verwachten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Tomorrowland houdt vast aan wegwerpbekers en riskeert boete tot 2 miljoen euro: “Kromme redenering om de wet niet te moeten volgen”, zegt expert 

Tomorrowland gebruikt deze zomer als enige festival toch hun voorraad wegwerpbekers op, ondanks de wettelijke verplichting om herbruikbare bekers in te zetten. Opvallend: in 2022 heeft Tomorrowland extra wegwerpbekers aangekocht, toen de politieke beslissing over herbruikbare bekers al genomen was. “We hebben gehandeld naar onze kennis toen”, zegt woordvoerder Debby Wilmsen aan VRT NWS. “Ik hoor vooral economische argumenten bij

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY (VTM 2). Dimitri Van den Bergh aan zet: wint hij op ‘zijn’ toernooi van Duitser Schindler?

In Blackpool ging gisteren de World Matchplay van start, één van de grootste dartstoernooien van het jaar. Onder andere Gerwyn Price en wereldkampioen Luke Humphries namen gisteren hun eerste horde zonder problemen. Vandaag is het aan de enige Belg op dit toernooi: Dimitri Van den Bergh. De World Matchplay-winnaar van 2020 opent zijn jacht op een nieuwe titel tegen de

Lees meer »

Een groep jonge sterren van een miljard: Real Madrid is met Kylian Mbappé helemaal klaar voor de toekomst

Tienduizenden telefoons gingen de lucht in bij de blije intrede van Kylian Mbappé, kinderen kirden van plezier, de zoon van Thibaut Courtois legde zelfs een souvenir voor het leven vast. Impressies van een historische dag in Madrid, waar de wedergeboorte van zijn Galactico-tijdperk eindelijk zijn gezicht kreeg. Hoe het ouderwetse Real Madrid met 10 jonge sterren van een miljard helemaal

Lees meer »

KIJK – Serenade voor de woning van Willem Vermandere tijdens Steenkerke Kermis

Na meer dan 50 jaar op de planken, maakte Willem Vermandere begin juli bekend dat hij stopt met optreden. Als eerbetoon werd de zanger zondagmiddag verrast door een serenade van de harmonie van Oostduinkerke voor zijn woning tijdens Steenkerke Kermis. Willem genoot zichtbaar mee.
The post KIJK – Serenade voor de woning van Willem Vermandere tijdens Steenkerke Kermis appeared

Lees meer »

Extra watertoezicht tijdens de Gentse Feesten: “Almaar meer bootjes, kano’s en kajaks waardoor kans op aanvaringen stijgt”

Tijdens de Gentse Feesten zal de scheepvaartpolitie extra toezicht houden op de rivieren en kanalen in de binnenstad. Dat is nodig om aanvaringen te voorkomen. "De voorbije jaren zien we almaar meer verschillende vaartuigen ronddobberen, iedereen moet zijn plaats er kunnen vinden zonder dat er ongelukken gebeuren", zegt David Buysse van de politie.

Lees meer »

Liveblog – Trump verschijnt voor het eerst sinds mislukte aanslag in het openbaar met verband op zijn oor, duidt Vance aan als running mate

Donald Trump is voor het eerst sinds de mislukte aanslag in het openbaar verschenen. Hij heeft zijn opwachting gemaakt op de Republikeinse conventie met een verband op zijn oor. Hij is intussen ook officieel aangeduid als presidentskandidaat van zijn partij. J.D. Vance (39) is gekozen als zijn running mate. Volg alle ontwikkelingen in deze liveblog.

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »