Ontdek de wondere wereld van modelbouw in stille meers: “We verwelkomen 14 clubs uit binnen- en buitenland”

In Middelkerke wordt jaarlijks de Modelbouwhappening georganiseerd door de Middelkerkse Modelbouwvereniging. Dit evenement vindt plaats op zondag 26 mei in de vertrouwde omgeving van de polyvalente zaal Stille Meers, gelegen aan de Sluisvaartstraat 19, en verwelkomt bezoekers van 9 uur tot 17 uur.

Deze beurs ontvangt modelbouwclubs uit ons land, maar ook uit Frankrijk en Duitsland. “Dit jaar mogen we veertien clubs verwelkomen, die met veel plezier de bezoekers hun mooie creaties laten zien en hen ook tijdens het bezoek de wondere wereld van het modelbouwen laten ontdekken. Voorts zijn er een paar handelaars aanwezig waar men modelbouwdozen, werkmateriaal, verf en figuren kan aankopen”, legt organisator Nick Coppens uit.

“Nieuw dit jaar is de stand met houten bouwpakketten” – Nick Coppens, organisator

“We trachten elk jaar iets nieuws in onze beurs te steken en dit jaar hebben we ook een stand van ‘de houten wereld’, waar allerlei houten bouwpakketten, mechanische, decoratieve modellen en miniatuurhuisjes kunnen aangekocht worden. Voor de liefhebbers van houten schaalmodellen zal er ook een aparte stand staan.” Maar dé blikvanger van de beurs is de grote wedstrijdtafel waarop in verschillende categorieën gestreden word voor een medaille, beker, of speciale prijs. De verschillende categorieën bestaan uit militaire voertuigen, vliegtuigen, figuren, burgervoertuigen, diversen en schepen. “Elk jaar staat een onderdeel van de wedstrijd in een bepaald thema, en dit jaar herdenken we 80 jaar D-Day, de landing in Normandië”, legt Nick uit.

Praktisch

Tijdens het evenement staan de clubleden klaar om bezoekers van dienst te zijn, en kunnen ze genieten van een kopje koffie met taart of een verfrissende ‘Jus de Mer’. De prijsuitreiking vindt plaats tussen 16 en 16.30 uur.

Bezoekers worden erop gewezen dat de beurs bereikbaar is vanuit Oostende of Nieuwpoort, en dat het centrum van Middelkerke vanwege werkzaamheden in de Spermaliestraat mogelijk niet bereikbaar is.

Voor mee informatie kan men contact opnemen met Nick Coppens via [email protected] of 0479 20 90 36.

The post Ontdek de wondere wereld van modelbouw in stille meers: “We verwelkomen 14 clubs uit binnen- en buitenland” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Petra De Pauw onthult het succes van ‘Frietcast’: “Iedereen heeft iets met de frituur, dat zit in ons DNA”

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers

De eerste editie van Levensloop Westkust vindt dit weekend plaats in Plopsaland De Panne. Er is een wandel- en loopparcours voorzien in en rond Plopsaland waarbij de deelnemers op plaatsen kunnen komen in het pretpark die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.
The post Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Daar is de koets: prinses Kate rijdt met kinderen in parade Trooping the Colour

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele

In het woonzorgcentrum Maria’s Rustoord in Dadizele werd vrijdag de 101ste verjaardag van Gabriëlle Gheysens gevierd. Onder andere de plaatselijke kloosterzusters, met wie Gabriëlle goed bevriend is, woonden de viering bij.
The post Gabriëlle viert 101ste verjaardag met goed glas in Dadizele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak nadat bestuurder controle over stuur verliest

De hulpdiensten werden maandagavond iets voor zes uur opgeroepen naar de Noordkaai in Izegem. Langs het kanaal Roeselare-Leie verloor een 22-jarige bestuurder de controle over de Peugeot. De twintiger werd met lichte verwondingen naar het AZ Delta in Roeselare overgebracht.
The post Auto belandt op zijn dak nadat bestuurder controle over stuur verliest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse media kondigen foutief ontslag De Croo aan, Franstalige kranten wijzen op “geslaagde gok” van De Wever, Bouchez en Prévot

De federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in ons land haalden ook in buitenlandse media de krantenkaternen. Onder meer de New York Times, De Volkskrant en El Pais besteden aandacht aan de stembusgang. Die eerste twee focussen op de “verrassende” overwinning van N-VA, de Spaanse kwaliteitskrant zoomt dan weer in op de implosie van de liberale Open VLD van premier Alexander

Lees meer »