‘Livigno-debacle’ niet voor herhaling vatbaar vindt CPA-voorzitter Adam Hansen: “We moeten naar een duidelijk protocol”

Adam Hansen pleit voor een duidelijk protocol na het debacle voorafgaand aan de zestiende rit in de Giro. De voorzitter van de rennersvakbond CPA blikt terug op de onduidelijkheid voor de start en wil verandering. “Het was duidelijk dat het UCI Extreme Weather Protocol van toepassing was voor de Umbrailpas.” 

Meer krantenkoppen in België

Indiase premier Modi legt voor 3e keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft voor de 3e keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld. Het is nog maar de 2e keer dat een premier in India 3 termijnen aan de macht blijft.

Lees meer »

Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend”

Het mythische Garnaalkrokettenfestival in Oostende is volledig uitverkocht op zaterdag en zondag, amper 7 minuten nadat de tickets beschikbaar waren. Op 5, 6 en 7 oktober nemen er twaalf restaurants deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Oostende te maken. Tickets voor maandag zijn nog beschikbaar. Een professionele jury en publieksjury kiezen uiteindelijk in de Wellington Hippodroom wie

Lees meer »

Europa heeft gekozen: geen sprake van breed anti-Europees sentiment

Het Vlaamse verkiezingsresultaat voor het Europees Parlement weerspiegelt de tendensen voor het regionale en federale niveau langs Vlaamse kant. De groenen en liberalen gaan erop achteruit, in het centrum houden de christendemocraten en de socialisten goed stand, en de voorspelde golf van radicaal-rechtse partijen zet zich minder hard door dan voorspeld. De kans is groot dat commissievoorzitter Ursula Von der

Lees meer »

Anke Verslype staat met eigen band Aki op Downtown Festival: “Ieper zal nieuwe plaat in primeur horen”

Festi, Games & Motifs, Bodem, Heaer, Roxie Horse, Whilla Whisper… Het aantal muzikale projecten waar drummer en componist Anke Verslype aan meewerkte is niet meer op één hand te tellen, maar tegenwoordig gaat veel aandacht naar haar eigen band Aki, waarmee ze op vrijdag 21 juni op Downtown Festival in haar thuisstad Ieper staat.
The post Anke Verslype staat

Lees meer »

Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren

De gemeente Oostkamp organiseerde in samenwerking met de bosgroep West-Vlaanderen een begeleide wandeling door het Nieuwenhovebos, de perfecte activiteit voor ‘Dag van de Buren’.
The post Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Broer van overleden keeper Sarkic neemt afscheid met emotionele post, ook ex-ploegmaat Tielemans aangedaan: “Rust zacht”

Droevig nieuws uit de voetbalwereld. De Montenegrijnse doelman Matija Sarkic is zaterdagochtend onverwacht overleden op 26-jarige leeftijd. Sarkic stond vorige week nog onder de lat in de oefenmatch tegen de Rode Duivels. Volgens verschillende media zou hij plots onwel zijn geworden. Sarkic speelde jarenlang in de jeugd van Anderlecht, Youri Tielemans plaatste een foto met de doelman op Instagram.

Lees meer »

Belgische hulpverlener werkte 3 maanden in ziekenhuis in Gaza: “Heb dingen gezien die ik moeilijk kan vergeten”

"Ik denk dat ik in de hel geweest ben." Dat is hoe Thomas Opgenhaffen, verpleegkundige bij Artsen Zonder Grenzen, zijn tijd in Gaza samenvat. 3 maanden lang werkte hij op de spoedafdeling van het Al Aqsa-ziekenhuis in Deir-al-Balah, midden in de Gazastrook. "Er komen vaak 20 à 30 slachtoffers tegelijk binnen. Hun ledematen zijn volledig afgerukt of verbrijzeld door granaatscherven."

Lees meer »

Belgische cineast Joachim Lafosse beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag: “Ik heb nooit iemand willen beledigen of vernederen”

Tientallen medewerksters beschuldigen de Belgische regisseur Joachim Lafosse – bekend van zijn Belgische Oscar-inzending ‘À perdre la raison’ – van handelingen die zouden kunnen neerkomen op morele en seksuele intimidatie en zelfs aanranding. Dat schrijft de Franse krant ‘Libération’ op dinsdag. Er is voorlopig nog geen klacht ingediend tegen de cineast.

Lees meer »