Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend”

Het mythische Garnaalkrokettenfestival in Oostende is volledig uitverkocht op zaterdag en zondag, amper 7 minuten nadat de tickets beschikbaar waren. Op 5, 6 en 7 oktober nemen er twaalf restaurants deel aan de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Oostende te maken. Tickets voor maandag zijn nog beschikbaar. Een professionele jury en publieksjury kiezen uiteindelijk in de Wellington Hippodroom wie een jaar lang de titel van Beste Garnaalkroket mag dragen.

Voor deze vierde editie van het Garnaalkrokettenfestival gaan alle 6.800 tickets in een mum van tijd over de toonbank. Op donderdag 13 juni was er een exclusieve voorverkoop van de eerste duizend tickets. De online verkoop ging van start op vrijdag 14 juni om 8 uur. In een recordtijd werden alle resterende tickets van zaterdag 5 en zondag 6 oktober aangekocht in 7 minuten, tickets voor maandag 7 oktober zijn nog beschikbaar. De bezoekers komen straks uit heel het land afgezakt naar Oostende en zelfs internationaal gingen er tickets de deur uit.

Burgemeester Bart Tommelein is zeer tevreden. “Deze belangstelling is echt indrukwekkend. De garnaalkroket brengt alles van Oostende samen: de visserij, culinaire expertise, nostalgie, genieten en samenzijn. We zijn bijzonder trots dat het festival zo goed scoort bij de Oostendenaars, met 34 procent van alle ticketkopers uit Oostende. We zien daarnaast mensen uit heel Vlaanderen en zelfs daarbuiten die onze Oostendse garnaalkroketten willen proeven.”

Nog enkele tickets beschikbaar

De weekendkaarten zijn uitverkocht. Tickets voor maandag 7 oktober zijn wel nog beschikbaar. © GF

Tickets voor maandag 7 oktober zijn nog beschikbaar. Wie geen tickets kon bemachtigen voor het weekend van het festival kan wel nog enkele andere opties proberen. Zo is er op vrijdag 4 oktober ook nog de exclusieve Nacht van de Garnaalkroket, waar nieuwe Grootmeesters toetreden tot de ‘Orde van de Oostendse Garnaalkroket’. Tickets kosten 159 euro (exclusief btw) en zijn inclusief alle garnaalkroketten, drank en een spetterend optreden. Meer informatie over de deelnemende hotels en de Nacht op garnaalkrokettenfestival.be.

Peter Craeymeersch, algemeen directeur van Toerisme Oostende vzw: “Dit festival is een perfect uithangbord voor Oostende. We zijn dan ook heel trots dat onze acties internationaal en nationaal op extreem veel interesse kunnen rekenen. Voor snelle beslissers zijn er nog enkele tickets beschikbaar voor het festivalweekend bij Oostendse hotels. Het festival afsluiten met een overnachting aan zee maakt de beleving helemaal compleet. En laat ons eerlijk zijn, een lekkere garnaalkroket eet je eigenlijk het hele jaar door in Oostende.”

The post Weekendkaarten voor Garnaalkrokettenfestival in Oostende uitverkocht in… amper 7 minuten: “Dit is echt indrukwekkend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond

Op 13 juli en 10 en 17 augustus haalt het Stedelijk Feestcomité Harelbeke de zomer naar de Benoitstede met drie concerten onder de noemer Harelbeke Zomert. De concerten hebben plaats aan het Stationsplein en openen met een Franse avond.
The post Harelbeke Zomert gaat zaterdag van start met Franse avond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Average Rob verrast door Zomerhit-nominatie voor atypisch supporterslied: “Als we winnen, delen we frieten en pinten uit”

De twintig nominaties voor Zomerhit zijn bekend en één vreemde eend in de bijt valt op: Average Rob (32) en producer Omdat Het Kan (29) maken met hun supporterslied ‘On met la patate’ kans op de titel. Het ‘shtamp’-lied met snoeiharde beats is atypisch in het rijtje Zomerhit-genomineerden. “Maar het brengt mensen aan het dansen en maakt iets los. Dat

Lees meer »

Veertig kunstenaars op verrassende locaties tijdens Kunstig Koekelare

Kunstig Koekelare is een zomertentoonstelling die plaatsvindt van 6 juli tot 31 augustus, waarbij je de werken van veertig kunstenaars al wandelend of fietsend kunt bewonderen op onverwachte locaties, zoals in de kerk in Zande of langs het parcours Het Lint.
The post Veertig kunstenaars op verrassende locaties tijdens Kunstig Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe gevaarlijk is een hoogspanningslijn op je dak? “Geen gevaar voor elektrocutie, maar blijf er toch zo ver mogelijk van weg”

De hoogspanningslijnen die op enkele huizen in Leest zijn terechtgekomen tijdens het onweer eerder deze week vormen geen gevaar voor elektrocutie, maar toch blijven de inwoners best even uit de buurt. Dat vertelt professor Elektrische Energiesystemen Dirk Van Hertem. Netbeheerder Elia gaat vanaf morgen de gevallen lijnen verwijderen, tot dan zijn een 10-tal huizen onbewoonbaar.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten,

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 5 burgers gedood bij Russische aanvallen in oosten – “Rusland probeerde topman Duitse wapenfabrikant te vermoorden”

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »