Expo in het kerkje van Oeren

Op initiatief van Lieve Vandemoortele uit Oostduinkerke loopt nog tot en met zondag 2 juni een expo in het kerkje van Oeren, deelgemeente van Alveringem.

“Zelf ben ik ondertussen bijna dertig jaar keramiste”, zegt Lieve die al die tijd regelmatig heeft deelgenomen aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland en daarbij ook diverse prijzen en nominaties won.

“Op zoek naar exporuimte ben ik bij het kerkje van Oeren en de gemeente Alveringem uitgekomen. Komende zomer is alles volboekt en dus zijn we blij om hier nu al te zijn. Eddy Barbier uit Oostduinkerke bracht klein houtsnijwerk mee, Gabriël Depraeter uit Aalter stelt groot snijwerk tentoon, ikzelf breng keramiek en mijn echtgenoot Eddy van Koeveringe laat abstracte kunst zien. De expo is elke dag vrij toegankelijk tussen 14 en 18 uur.”

The post Expo in het kerkje van Oeren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Toneelspeelster Sofie Provost en jeugdtheatervereniging Encachado zijn de grote winnaars van de vernieuwde Cultuurprijzen in Zulte. Sofie en Encachado mochten beiden zowel de juryprijs als de publieksprijs in hun categorie mee naar huis nemen. “Deze erkenning motiveert me om te blijven doorgaan”, zegt Sofie.
The post Sofie Provost en Encachado winnen vernieuwde cultuurprijzen in Zulte:“Motivatie om door te gaan”

Lees meer »

“Tv-reeks ‘Bridgerton’ brengt Britse economie 275 miljoen pond op”

De populaire serie ‘Bridgerton’ heeft de Britse economie in vijf jaar tijd een impuls gegeven van 275 miljoen pond (327 miljoen euro). Dat zegt althans streamingdienst Netflix. Het romantische drama dat zich afspeelt in de vroege 19de eeuw, heeft bijna 5.000 lokale bedrijven gesteund, klinkt het. Om die cijfers te vieren, zal Shonda Rhimes, de CEO van Shondaland, het productiebedrijf

Lees meer »

Problemen met minderjarige kiezers kunnen in theorie ernstige gevolgen hebben: “Resultaten kunnen nietig verklaard worden”

Vanuit Kortrijk, Roeselare en Berchem komen er berichten binnen dat 16- en 17-jarigen ook kunnen stemmen op de Kamer en het federale niveau. Minderjarigen mogen normaal enkel Europees stemmen. “Dit zijn sowieso uitzonderlijke gevallen”, stelt Koen Schuyten van de dienst Verkiezingen. In theorie kunnen er echter wel ernstige gevolgen zijn. “De resultaten voor een bepaalde kieskring kunnen nietig verklaard worden”,

Lees meer »

Penitentiair Centrum heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »