Dertiger riskeert tien jaar cel voor moordpoging: “Hij stopte enkel door verzinsel van ex-vriendin”

De 38-jarige Jeff S. uit Grobbendonk moest zich in de rechtbank verantwoorden voor poging tot moord op zijn ex-partner. Volgens hem waren het stemmen in zijn hoofd die hem oplegden haar bang te maken. Met verschillende messteken en een wurgpoging ging het veel verder dan dat. “De verklaringen van Jeff S. hangen met haken en ogen aan elkaar.”

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe ziet de toekomst van ‘gouden duo’ Rousseau en Depraetere eruit bij Vooruit? “Nieuwe voorzitter sluit ik niet uit”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere worden nu al ‘het gouden duo van Vooruit’ genoemd. Ondanks alle problemen van het voorbije jaar behaalde de partij toch een heel mooie score bij de verkiezingen. Hoe is de rolverdeling binnen het tweetal? En zullen ze als duo standhouden? “Misschien worden ze wel allebéi minister”, blikt politicoloog Dave Sinardet (VUB) vooruit.

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Raoul Hedebouw (PVDA) op audiëntie bij koning – Theo Francken: “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters. Bekijk hier de definitieve resultaten van de Europese, federale en regionale verkiezingen. Volg alle ontwikkelingen over de federale en Vlaamse formaties via onze liveblog.

Lees meer »

3 cipiers gewond na aanval door gedetineerde in gevangenis Antwerpen, vakbonden dreigen met nationale stakingsactie

In de gevangenis van Antwerpen zijn gisteren 3 cipiers gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een gedetineerde. Eén daarvan raakte zwaargewond aan het hoofd. Toen het personeel de man naar de strafcel wilde brengen, viel de gedetineerde hen aan met een metalen hoekprofiel dat hij mogelijk uit de muur had losgepeuterd. De vakbonden dreigen met een nationale stakingsactie.

Lees meer »

“Supporteren in groep is plezanter dan alleen”: Duivelskoorts in Poelkapelle, Madonna en Sint-Juliaan

Traditiegetrouw kun je tijdens het Europees kampioenschap voetbal opnieuw supporteren voor de Rode Duivels in De Poelkring in Poelkapelle. Maar het Kermiscomité van Poelkapelle is niet de enige vereniging die de wedstrijden van de nationale ploeg op groot scherm uitzendt. Ook de ouderraden van de basisscholen in Madonna en Sint-Juliaan springen mee op de kar.
The post “Supporteren in

Lees meer »

Turbulent ‘Thuis’-seizoen eindigt met dubbelaflevering: “Afspiegeling van realiteit, maar het blijft fictie”

Vanavond valt met een dubbelaflevering het doek over seizoen 29 van ‘Thuis’. Via sociale media is er de voorbije maanden kritiek geweest op de verhaallijnen rond drugs en de seksscènes. En met een moordproces, een geveinsde kankerdiagnose, een driehoeksverhouding, en de ontvoering van 2 kinderen was het op zijn zachtst gezegd een pittig seizoen. "Een dagelijkse reeks als ‘Thuis’ moet

Lees meer »

Max Verstappen steunt aanklacht van vriendin Kelly Piquet: “Deze valse beschuldigingen zijn belachelijk”

Kelly Piquet (35) trekt aan de alarmbel. De Braziliaanse vriendin van Max Verstappen (26) heeft zich op haar Instagram uitgesproken tegen online haat en misbruik, negatieve reacties en het verspreiden van leugens via social media. Het is niet precies duidelijk wat de exacte aanleiding is van haar statement, waar ook de Nederlandse drievoudige formule 1-wereldkampioen op reageert.

Lees meer »

Brugse conferencier Willy Lustenhouwer krijgt erkenningstegel voor culturele verdienste

Cultuurcentrum Brugge onthulde donderdag een vijfde erkenningstegel bij de Stadsschouwburg voor een persoon met een grote culturele verdienste. Die is voor de Brugse conferencier Willy Lustenhouwer, die net dertig jaar geleden overleed. “Willy lokte met zijn one man shows maar liefst dertigduizend mensen naar deze stadsschouwburg”, vertelt cultuurschepen Nico Blontrock.
The post Brugse conferencier Willy Lustenhouwer krijgt erkenningstegel voor

Lees meer »

“Netflix vroeg mij, maar ik heb gepast”: dit zijn de Rode Duivels-vrouwen en dit wist je nog niet over hen

We wensen niemand een stevige portie eenzaamheid toe, behalve… de dames in dit artikel. Want als de partners van onze Rode Duivels hun ventje nog een maand moeten missen, dan betekent dit dat we de finale spelen op het EK in Duitsland. In afwezigheid van Mishel Gerzig (mevrouw Courtois) missen onze Belgische spelersvrouwen misschien nog één mespuntje glamour, maar met

Lees meer »

Man bevrijd na ontvoering in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is zaterdagavond een man ontvoerd. Het slachtoffer kon na enige tijd teruggevonden worden, en de ontvoerders konden opgepakt worden. Dat meldt de politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) zondag.

Lees meer »

Keurslager viert 5-jarig bestaan

In januari 2019 namen Stijn Everaert (41) en Leen Bolle (37) de slagerij van Rik & Anja over. Omdat ze dat in open lucht wilden vieren, hebben ze tot vorig weekend gewacht om hun klanten te bedanken met allerhande proevertjes, een drankje en een goodiebag.
The post Keurslager viert 5-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »