Thinnerverslaafde man terroriseert gezin in Oudenburg: achttien maanden effectieve celstraf

Een 46-jarige Pool uit Tielt heeft voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor geweld tegen zijn vrouw en twee dochters. P.N. kampt met een hardnekkige thinnersverslaving.

P.N. snuift het oplosmiddel aan de lopende band en veroorzaakte zo heel wat problemen binnen zijn gezin in Oudenburg. Zo gooide hij op 8 juni 2022 de keukendeur dicht tegen de hand van zijn toen 16-jarige dochter. Drie weken later gaf N. zijn echtgenote rake klappen. Telkens nam de politie een duidelijke thinnergeur waar en was N. zwaar onder invloed.

Bedreigingen

Op 5 september 2022 zou N. dreigend met een mes hebben rondgelopen in huis en daags nadien zou hij ook geprobeerd hebben om zijn echtgenote, dochters en zoon te steken. Maar de politie kon die wapens nooit aantreffen. Op 12 september uitte de man opnieuw bedreigingen, deze keer met een vouwmes in de handen. Hij sloot toen ook de zolder af, waar zijn toen 19-jarige dochter sliep. Het meisje kon even later door haar moeder bevrijd worden.

De Pool werd al twee keer eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Omdat hij de opgelegde voorwaarden aan zijn laars lapte, kreeg hij in mei 2019 twee jaar effectieve celstraf. In het huidige dossier zat hij ruim acht maanden in voorhechtenis, maar na zijn vrijlating leefde hij opnieuw zijn voorwaarden niet na.

Aan de vrouw en twee dochters van P.N. kende de rechtbank in totaal 650 euro schadevergoeding toe. AFr

The post Thinnerverslaafde man terroriseert gezin in Oudenburg: achttien maanden effectieve celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

Video: tuinhuis vat vuur in Sint-Michiels

Zondagavond even over 19 uur is brand uitgebroken in een tuinhuis van een woonhuis in de Galbertuslaan in Sint-Michiels, Brugge.
The post Video: tuinhuis vat vuur in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Leven aan Belgische kust is écht gezonder. Onderzoeker somt voordelen (en belangrijk nadeel) op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) bij Luk Alloo: “Mijn vrouw zegt me dat ik wat meer voor mezelf moet opkomen”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Tom Ongena, voorzitter van Open Vld en lijsttrekker in Antwerpen voor het Vlaams Parlement, hoopt ondanks de slechte peilingen toch 12 procent te halen. Hij ziet zijn partij als de enige “die niet in uw portemonnee zit”. En met welke

Lees meer »