The Ingel Blues Bikers nemen met drie teams deel aan ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’: “15.500 euro ingezameld”

Tijdens het Hemelvaartweekend vindt naar goede traditie de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker plaats. De Ingelmunsterse Blues Bikers zijn opnieuw van de partij met drie teams en dit voor de vierde keer op rij. De teams worden gevormd door telkens drie renners en één team als solorijder. Krist Vandesompele zal een poging ondernemen om elke dag 250 km te rijden, wat uitkomt op 1.000 km in vier dagen. De drie teams zullen dus samen 3.000 km afleggen en 16.500 euro opbrengen voor levensbelangrijk onderzoek tegen kanker.

Tijdens een late persvoorstelling kregen we van deelnemer Krist Vandesompele enige toelichting. “We zullen tijdens de fietsvierdaagse acht ritten van 125 km onder elkaar verdelen. Daarbij dient gaststad Mechelen als dagelijkse start- en aankomstplaats. De tocht doet alle Vlaamse provincies aan. De renners kunnen genieten van professionele begeleiding door Flanders Classics. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen in de strijd tegen kanker door mee te helpen bij de fondsenwerving voor het inschrijvingsgeld. Dat bedraagt 5.500 euro per team. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat immers naar belangrijk wetenschappelijk kankeronderzoek. Onze drie ploegen dienden samen 15.500 euro startgeld in te zamelen en dat is gelukt dankzij een aantal mooie acties en sponsoring. Heel wat Ingelmunsterse firma’s staken een duit in het zakje. Ook het gemeentebestuur zorgde voor een financiële ondersteuning.”

Ploegen

Vermelden we nog even de deelnemers van de Blues Bikers. Fietsen mee voor de 1.000 km Kom op tegen Kanker: Inge Defreyne, Nico Dejonghe, Fien Dejonghe, Tuur Dejonghe, Geert Naert, Brian Desplinter en Krist Vandesompele. Het supportersteam en de technische assistentie bestaat uit Veerle Maes en Nadine Dejonghe.

The post The Ingel Blues Bikers nemen met drie teams deel aan ‘1.000 km voor Kom op tegen Kanker’: “15.500 euro ingezameld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nawal Farih (CD&V) bij Luk Alloo: “Ik had die vonk met Sammy niet zien aankomen, maar vandaag is het genieten en verliefd zijn”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Velen hadden een jaar geleden nog niet gehoord van Nawal Farih (35). Maar sinds CD&V-voorzitter Sammy Mahdi haar voorstelde als zijn nieuwe vriendin, doet het federaal parlementslid toch al meer belletjes rinkelen. Farih is lijsttrekker op de Limburgse lijst voor

Lees meer »

Biden stelt Trump voor om nog twee keer te debatteren voor de verkiezingen, Trump aanvaardt uitnodiging: “Slechtste debater ooit”

De huidige Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft woensdag zijn uitdager Donald Trump (77) uitgenodigd om nog twee keer de degens te kruisen alvorens de Amerikanen op 5 november naar de stembus trekken. Trump heeft de uitnodiging voor de debatten aanvaard. “Ik ben er klaar voor. Laten we gaan vechten!”, schreef Trump op zijn sociale netwerk Truth Social.

Lees meer »

Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes

Twee podia, vijftig dj’s, foodtrucks, lounges, een waaier aan muziek, sfeer en veel groen: dat is het derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk Weide langs de Leie tijdens Sinksenfeesten. Hanne, Sara, Linde, Mana en Nele waren van de partij.
The post Minifestival FUN K-Town in Kortrijk is opnieuw groot succes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Kustvissers temperen hoera-berichten over de noordzeegarnaal: “Hier is de crisis nog niet voorbij”

De afgelopen dagen werd er overal uitgebreid bericht over ‘de redding van de tomate crevette’, maar de kustvissers temperen die hoera-berichten. “De garnalenschaarste in de supermarkten mag dan misschien wel voorbij zijn, wij zien voorlopig weinig beterschap”, klinkt het aan de Vistrap. In een Oostendse horecazaak wordt het garnaalprobleem gerelativeerd. “We zijn gewoon veel te verwend.”
The post Kustvissers

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »