Stad Diksmuide wijst startende ondernemers de weg in CC Kruispunt

Onlangs werd in CC Kruispunt voor alle startende ondernemers een avond vol informatie met gelegenheid tot kennismaken met collega’s georganiseerd. Onder meer Unizo, Syntra West en POM West-Vlaanderen tekenden present.

Als eerste kwam burgemeester Lies Laridon uitleggen wat de stad voor zijn ondernemers doet. Dat gaat van huursubsidies over het organiseren van modeshows met lokale zaken, naar een etalagewedstrijd. Daarnaast heb je ook de Diksmuidebon, die heel erg in trek is om als geschenk aan te bieden en die ook een steun is voor de Diksmuidse handelaars. Ook de mogelijkheid om te starten met een eigen zaak in het Werkpand, een plaats waar ateliers en burelen kunnen gehuurd worden, is een mooi initiatief.

Prille begin

Daarna kwam Hannelore Leeuwerk van Syntra West en POM West-Vlaanderen uitleg geven over het Start&Go-project, een project dat de startende ondernemer van bij het prille begin op weg zet om van zijn onderneming een succes te maken. Ook Unizo, vertegenwoordigd door Frank Gevaert, die op zijn beurt kwam uitleggen wat Unizo voor de startende maar ook voor de reeds langere tijd zelfstandige kan betekenen. Unizo begeleidt en staat ondernemers bij van idee tot onderneming, versterkt, verbindt en verdedigt de ondernemers.

Getuigenissen

Tot slot kwamen twee Diksmuidse ondernemers getuigen over het werken in Diksmuide. Nadia Serlez startte in oktober 2023 haar winkel Sferio in de Generaal Baron Jacquesstraat en e-wijf startte haar marketingbureau in de IJzerlaan. Beiden toonden zich heel tevreden met de sfeer om te ondernemen in Diksmuide, waren vol lof over de klanten en over de hulp via Start&Go, via Unizo en de stad. Vooral de evenementen die georganiseerd worden om de ondernemers een ruggensteuntje te geven vallen in de smaak.

Meer info over wat Stad Diksmuide doet, vind je via www.doenindiksmuide.be, over het project StartéGo via www.startandgo.be en over Unizo via [email protected].

The post Stad Diksmuide wijst startende ondernemers de weg in CC Kruispunt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »