“Gevarieerd aanbod voor jong en oud”: kermis in Vlamertinge tijdens hemelvaartweekend met gloednieuw kermiscomité

In het komende hemelvaartweekend organiseert het nieuwe kermiscomité van Vlamertinge hun eerste kermisweekend. Het begint op donderdag met een snoepwerping op het kerkplein. Zondagavond eindigt het met een gratis vat in Kaffee ‘t Projekt.

“In september vernamen we dat het oude kermiscomité ermee zou stoppen”, vertelt Thijs Morlion. Thijs maakt samen met Tom Hoflack, Birger Verslype, Cezara Vanacker, Matthijs Devloo, Robbe Clicque, Niels Hoflack, Dominik Decrock en Lotte Fouvry deel uit van het nieuwe comité. “Het initiatief kwam vooral van Niels Hoflack. We kennen elkaar via de Chiro. Met mijn 33 jaar ben ik de oudste van de bende.”

Gevarieerd aanbod

“Vanaf Nieuwjaar schoten we in gang, het was wel spannend om dit voor de eerste keer de organiseren. We leerden veel bij, zoals op het vlak van aanvragen indienen bijvoorbeeld. Op het programma is er een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Naast de activiteiten zijn er een vijftal kermiskramen. Qua datum bleven we het hemelvaartweekend trouw.”

Snoepwerping

Donderdag wordt er afgetrapt met een snoepwerping achter de kerk. “Ivo Demeester van de gelijknamige fietsenwinkel voorziet dan braadworsten. Op vrijdag begint het echt. Dan is er een muzikale dansnamiddag en de eerste Pottebrekersquiz. De quiz is mijn stokpaardje en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Het wordt een toegankelijke quiz.”

DJ Bakkie

Zaterdagmorgen is er om 5.30 uur de rommelmarkt. “Dit gaat door in de Hospitaalstraat en is gratis. Inschrijven kan via [email protected]. Om 14 uur starten we met de kindernamiddag in school De Vlam. DJ Bakkie – het alter ego van SK Elverdinge-doelman Tim De Bakker – zorgt vanaf 17 uur voor de plaatjes in het kermiscafé in het chiroheem van Chiro Vlam. Er komt een top-100 en je kan daar nog jouw favoriete plaatjes voor indienen. Daarvoor kan je een QR-code scannen in de Vlamertingse cafés. Wat voor mij niet mag ontbreken in die top-100 is de techno-remix van Sarà Perché Ti Amo.”

Zondag is er de laatste kermisdag. “Dan willen we niet in het vaarwater van de Kattenstoet zitten en daarom zal er enkel ’s avonds nog een afsluit zijn in Kaffee ’t Projekt met een gratis vat”, aldus nog Thijs, die sinds een vijftal jaar een Pottenbreker is.

Meer info: volg Kermis Vlamertinge op Facebook.

The post “Gevarieerd aanbod voor jong en oud”: kermis in Vlamertinge tijdens hemelvaartweekend met gloednieuw kermiscomité is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Quiz – Hoe goed ken jij Torhout?

Hoe goed ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in Torhout? Wie lag aan de basis van de Ronde van Vlaanderen? Duik je met gemak de lokale geschiedenis in? Ken je iets van heiligen? Waag dan je kans in deze Torhoutse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Torhout? appeared first on

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Kustvissers temperen hoera-berichten over de noordzeegarnaal: “Hier is de crisis nog niet voorbij”

De afgelopen dagen werd er overal uitgebreid bericht over ‘de redding van de tomate crevette’, maar de kustvissers temperen die hoera-berichten. “De garnalenschaarste in de supermarkten mag dan misschien wel voorbij zijn, wij zien voorlopig weinig beterschap”, klinkt het aan de Vistrap. In een Oostendse horecazaak wordt het garnaalprobleem gerelativeerd. “We zijn gewoon veel te verwend.”
The post Kustvissers

Lees meer »

EXCLUSIEF. Prinses Delphine toont ons in primeur haar outfit voor de nationale feestdag: “Ons land kan wat meer kleur gebruiken”

Een royaal huwelijk van twee powerdames. Onze prinses Delphine van Saksen-Coburg (56) en BV-ontwerpster Ebru Sari (30) van Atelier ExC. Klaar om grijs België op te fleuren met hun eigen flashy designercollectie, gebaseerd op Delphines kunstwerken. “Ik krijg vaak commentaar op mijn kleren, maar ik kleur graag buiten de lijntjes”, vertelt de prinses in een exclusief gesprek met HLN tijdens

Lees meer »

Prinses Claire videobelt met koningin Paola tijdens werkbezoek, omstaanders krijgen ook Albert te zien

Prinses Claire (50) heeft via Facetime een videogesprek gevoerd met koningin Paola (86) tijdens een werkbezoek aan Verviers. Ook koning Albert (89) kwam in beeld, enkele dagen nadat hij onwel was geworden en ten val was gekomen in Frankrijk. Getuigen zagen een vrolijke Albert verschijnen op de smartphone van Claire. De prinses toonde de beelden aan omstaanders en aan een

Lees meer »