Alcoholverbod tijdens petanque-wedstrijden ingevoerd: “Iedereen is er blij mee, behalve die met een alcoholprobleem”

Sinds kort is het verboden om alcohol te consumeren tijdens een officiële petanquewedstrijd. Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) voerde in totaal al meer dan 200 controles uit, om de nultolerantie ook effectief te handhaven. “Een zeer goede zaak”, vindt Rudy Dehondt, de voorzitter van de Oostendse Petanqueclub.

West-Vlaanderen telt 21 officiële clubs die zijn aangesloten bij de Vlaamse petanquefederatie. Vooral aan de kust is de cafésport zeer populair. In Oostende zijn ze alleszins tevreden met deze nieuwe maatregel: “Het bannen van alcohol betekent minder ruzies, minder vechtpartijen en minder aanvallen op scheidsrechters, zo simpel is het. Dat is gewoon voor iedereen aangenamer, het gedrag van sommige spelers kon de laatste tijd echt niet meer door de beugel”, meent Rudy Dehondt.

“De PVF heeft deze beslissing genomen om de sport wat te professionaliseren, ergens logisch ook. Kun je je inbeelden dat je naar een professionele voetbalmatch zit te kijken en de spelers beschonken op het veld staan?” De Oostendse PC was de allereerste club om vorige week al een provinciaal kampioenschap te spelen mét alcoholcontrole.

Enkel voordelen

Rudy beseft ook wel dat niet iedereen fan is van de verplichte alcoholtesten. “Initieel voelde ik bij mijn collega-voorzitters ook wat weerstand. Maar nadat ze zagen hoe vlot alles bij ons is verlopen én welke voordelen dit oplevert, hebben ze hun mening al bijgesteld. Eigenlijk kun je er ook moeilijk tegen zijn hé. Dat moet gewoon even bezinken, dat is altijd zo met veranderingen. De enige spelers die echt kwaad zijn, zijn degene die kampen met een alcoholprobleem”, aldus Rudy.

“Zij halen het argument naar boven dat de ziel uit de sport gehaald wordt, daar kan ik hen een klein beetje in volgen. Petanque is al jaar en dag een sport dat met een pastis of streekbier in de hand wordt gespeeld. Maar het alcoholverbod telt enkel tijdens kampioenschappen. Wie recreatief of vriendschappelijke wedstrijden komt spelen bij wijze van training, mag wel gewoon nog alcohol nuttigen. Dus eigenlijk verandert er echt niet zo veel. En voor wie het zich afvraagt: de kas van de club lijdt er ook niet onder. De 2 euro van een cola is even veel waard als die van een pint hé.”

The post Alcoholverbod tijdens petanque-wedstrijden ingevoerd: “Iedereen is er blij mee, behalve die met een alcoholprobleem” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje: “De vonk sloeg meteen over”

Willy Van de Velde (92) en Annie De Zutter (85) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Een speciale huwelijksverjaardag die het koppel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Om deze bijzondere gelegenheid uitgebreid te vieren, verzamelden ze samen met hun familie in restaurant Artisan, waar ze genoten van een lekker etentje.
The post Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje:

Lees meer »

Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten

Er zitten uiteraard ook mannen tussen, maar Maria Declercq uit de Eikhoek is toch vooral omringd door een vrouwelijk nageslacht: dochters, kleindochters en achterkleindochters. “Ik geniet van mijn schone familie die acht vrouwelijke viergeslachten telt”, glundert deze bijna 92-jarige dame.
The post Nageslacht Maria Declercq telt acht viergeslachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Club Brugge verwacht niet dat het dit seizoen nog kan rekenen op Igor Thiago. De Braziliaan viel maandagavond in de competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis (2-2) geblesseerd uit en heeft een letsel aan de mediale band opgelopen. Dat heeft blauw-zwart dinsdag gemeld.
The post Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Lees meer »