Quiz – Hoe goed ken jij Deerlijk?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Deerlijk? Weet je wat de oudst bekende schrijfwijze is van Deerlijk? Ken je de Deerlijkse ereburgers? Waag dan je kans in deze op en top Deerlijkse quiz.

Test ook je kennis van de andere West-Vlaamse gemeenten via onderstaande kaart (klik op je gemeente) of via www.kw.be/gemeentequiz

The post Quiz – Hoe goed ken jij Deerlijk? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na het wel heel rode schilderij van koning Charles: waarom portretten van royals vaak omstreden zijn

Koning Charles heeft zijn eigen schilderij gekregen. Het is… speciaal. Drie jaar is eraan gewerkt, twee meter is het hoog en het is heel, heel rood. De reacties zijn gemengd, wat vaker voorkomt. Ook het portret van koningin Beatrix was destijds omstreden. En Queen Elizabeth werd ermee uitgelachen. Kunsthistoricus Stefan Vidts legt uit waarom portretten van royals zelden heel waarheidsgetrouw

Lees meer »

Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu

Ian Lefere heeft op het EK jiujitsu brons behaald. De 14-jarige Hoogledenaar is niet aan zijn proefstuk toe, want zowel in 2023 als dit jaar won hij goud op het Vlaams en Belgisch kampioenschap. Tijd voor een introductie.
The post Ian Lefere heeft na Vlaams en Belgisch ook Europees succes in jiujitsu appeared first on KW.be.

Lees meer »

VIVES EcoTeam opnieuw present op Shell Eco Marathon in Nogaro: Zo ver mogelijk rijden met zo weinig mogelijk energie

Het VIVES EcoTeam neemt dit jaar opnieuw deel aan de Shell Eco Marathon in Nogaro, een stad in het zuiden van Frankrijk, van 19 tot 24 mei. Ze zetten hiermee hun jaarlijkse traditie verder. Tijdens de wedstrijd worden studenten uitgedaagd om auto’s te bouwen die zo ver mogelijk kunnen rijden met zo weinig mogelijk energie.
The post VIVES EcoTeam

Lees meer »

38 vrolijke gezichtjes op lentefeest

In De Branding Middelkerke is het jaarlijkse lentefeest gehouden. Het lentefeest wordt georganiseerd voor de leerlingen die in Middelkerke wonen of er naar school gaan en zedenleer volgen. Groep 1 bestond uit de leerlingen uit de gemeenteschool Middelkerke en Westende. Groep 2 waren de leerlingen uit de gemeenteschool Leffinge. Dit jaar namen in totaal 38
The post 38 vrolijke

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt spectaculaire ‘comeback’ op podium in Nederland: “Bedankt voor jullie liefde”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) staat zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij spreekt het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het is zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Marie en Gilbert vormen diamanten paar

Marie Gryp (81) en Gilbert Feys (83) uit de Sint-Bertinuslaan vierden hun diamanten huwelijksjubileum, samen met de familie in Feestzaal De Vrede.
The post Marie en Gilbert vormen diamanten paar appeared first on KW.be.

Lees meer »