Politie ter plaatse nadat drie Spanjaarden diefstallen plegen in Colruyt in Nieuwpoort

De politie Westkust moest donderdagavond ter plaatse rijden naar de Colruyt in de Jozef Cardijnlaan in Nieuwpoort. Om 19.20 uur werden daar drie verdachten van een diefstal betrapt.

“Bij onze aankomst bevonden twee van de drie verdachten zich in een private ruimte in de zaak”, meldt politiezone Westkust. “Ze hadden allen de Spaanse nationaliteit. Een derde wandelde iets verderop en kon door ons worden geïntercepteerd. Uit de vaststellingen blijkt dat de drie verdachten boodschappen deden en enkele artikelen onder hun kledij en in een heuptas verborgen waarna ze geïntercepteerd werden door een winkelmedewerker. De gestolen goederen, waaronder haargel, blikken bier, gehakt, snoep en sokken werden aangetroffen in hun voertuig. De goederen werden achteraf betaald.” De politie stelde een proces-verbaal op.

The post Politie ter plaatse nadat drie Spanjaarden diefstallen plegen in Colruyt in Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”
The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

“Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro”

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt donderdag uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »

Oeps: hond doet autoruit naar beneden tijdens carwash

Hondje Brooklyn uit Mexico heeft zijn baasje erg kwaad gemaakt woensdag. De viervoeter opende plots het autoraam toen de wagen gewassen werd in de carwash. Al het water en schuim kwam hierdoor naar binnen waardoor de binnenkant doorweekt was. En Brooklyn die durfde zijn baasje niet meer aan te kijken.

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »