KIJK. Zal Saïd Boumazoughe de ‘Special Forces’-opleiding verlaten? “Ik heb geen kracht meer”

De training van de ‘Special Forces’ begint bij bijna iedereen zijn tol te eisen. Maar het is vooral nummer 10, Saïd Boumazoughe, die twijfelt over zichzelf. Na enkele blessures wil hij er liever de brui aan geven en huiswaarts keren. De chefs voelen hem aan de tand. 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

Voor het eerst in zijn leven een sixpack: hoe Tyson Fury dankzij een dieet met dagelijks 6.000 calorieën klaar is voor titelkamp tegen Usyk

Om zaterdag in Riyad de ook ongeslagen Oleksandr Usyk (37) te kloppen en voor het eerst sinds bijna 25 jaar (Lennox Lewis was de laatste in 2000) de houder van alle titelriemen bij de zwaargewichten voor de vier verschillende boksbonden te worden, heeft Tyson Fury (35) veel voor over. Zelfs een dieet. Dat levert hem, zoals hij dat zelf zegt,

Lees meer »

Sinksen verwelkomt derde minifestival FUN K-Town op Kortrijk weide: “Het wordt een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen”

Joran Vanhoenacker (34) keert tijdens Sinksen terug naar Kortrijk Weide met zijn concept FUN K-Town, een gratis minifestival met twee podia en 50 dj’s. “Stap binnen in de magie van FUN K-Town, waar we ons derde jaar vieren met nog meer passie en energie dan ooit tevoren. Het wordt een ervaring die al je zintuigen prikkelt.”
The post Sinksen

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Ondanks nederlaag promoveert WS Bellegem naar derde provinciale: “We hebben nu toch prijs te pakken”

WS Bellegem, dat niet meer wist wat verliezen was, trok vorige donderdag op SV Wevelgem City met de kleinste cijfers aan het kortste eind. Omdat niemand precies wist hoe de vork aan de steel zat in verband met het aantal promotietickets, dropen de groenhemden ontgoocheld af. Pas vrijdag, toen Bellegem te horen kreeg dat het ondanks de nederlaag toch promoveerde,

Lees meer »

Macron en Scholz “diep bezorgd” over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

LIVE. Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar en “bij bewustzijn” na moordaanslag, dader zegt dat hij het “niet eens is met regeringsbeleid”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse media is de premier inmiddels geopereerd, niet langer in levensgevaar en bij bewustzijn. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova.

Lees meer »

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

Leo Belaen (77) exposeert in de Izegemse bibliotheek

Leo Belaen (77) exposeert nog de hele maand mei in de Izegemse bibliotheek. “Vooral werken met reliëf én mijn cartoon ‘God is back’ waar het over de kerk in de 21ste eeuw gaat met onder andere de affaire met Vangheluwe”, zegt Leo, die met zijn vrouw Rita in de Leenstraat op de Bosmolens woont.
The post Leo Belaen (77)

Lees meer »

Mélody maakte bucketlist voor haar hond Jenny, die deze week overleed na slepende ziekte: “Ik kwam tien jaar lang thuis voor haar”

Tien jaar geleden redde Mélody Dieryckx haar hond Jenny uit de Griekse sloppenwijken. Begin deze week moest ze afscheid nemen van haar trouwe metgezel. Vorig jaar werd bij Jenny lymfeklierkanker vastgesteld, waarna Mélody een bucketlist voor haar hond samenstelde. “Ik kon me voorbereiden op haar overlijden, maar dat doet nu toch heel erg veel pijn.”

Lees meer »