Veloclub Ruiselede Sportief organiseert funwedstrijden voor wielertoeristen, kinderen en retro-renners

Veloclub Ruiselede Sportief organiseert op kermiszondag 26 mei enkele leuke funwedstrijden voor wielertoeristen (50 km), kinderen (4 tot 8 km) en retro-renners (30 km). Speciaal wordt uitgekeken naar de ‘dikkebandenrace’ waar kinderen tot en met 17 jaar aan kunnen deelnemen. Deze evenementen kunnen elk jaar op veel belangstelling rekenen.

Kermiszondag begint met het serieuze werk, namelijk een wielerwedstrijd over 50 km voor wielertoeristen. De start wordt op de Markt gegeven om 14.30 uur. Toch altijd goed voor zo’n 500 toeschouwers, fans en supporters.

Om 16.15 uur start de ‘dikkebandenrace’ voor kinderen van 9 tot 11 jaar. Die leggen twee gesloten rondjes of 4 km af. Wie jonger is dan 9 jaar moet maar één rondje afleggen. De 15 tot 17-jarigen starten om 16.30 uur en leggen 8 km af. De 12 tot 14-jarigen mogen reeds na 6 km stoppen.

Elke fiets welkom

Klassementen worden er niet gemaakt, maar elke jongere krijgt wel een medaille en een drinkbus. Je kan dus zowel een racefiets als een gewone fiets meebrengen. Het dragen van een helm is wel verplicht.

De retrokoers start om 17.15 uur en omvat twee categorieën: eentje puur voor de fun en eentje om ter snelst. De afstand bedraagt 30 km over een gesloten parcours.

Iedereen kan zich best vooraf inschrijven via www.midwestcycling. Deelname is gratis, maar voor het rugnummer wordt een waarborg gevraagd van 5 euro. Voor het afhalen van je rugnummer kun je terecht in de tent in het Park. Info: [email protected]. Website: www.midwestcycling.be – Tel. 0476 794 169.

The post Veloclub Ruiselede Sportief organiseert funwedstrijden voor wielertoeristen, kinderen en retro-renners is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

PVV, VVD, NSC en BBB stellen coalitieakkoord voor: “Hoop, lef en trots”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

“Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke

In de Niepkerkestraat in Nieuwkerke staat ‘het kleinste huis van Heuvelland’ te koop. Dit pand heeft een woonoppervlak van 98 m². “De vraagprijs bedraagt 75.000 euro”, meldt Tessa Denys, die dit pand namens ERA Domus Ieper verkoopt.
The post “Voor 75.000 euro kan het van jou zijn”: ‘Het kleinste huis van Heuvelland’ staat te koop in Nieuwkerke appeared first

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hubert Rubbens neemt na deze editie afscheid van ‘zijn’ Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei loodst Hubert Rubbens voor een laatste keer Oostende voor Anker door een erg drukke maritieme vierdaagdse. Na 23 succesvolle en twee verzopen corona-edities neemt hij definitief afscheid van zijn varend erfgoedfestival. Sinds 2000 is Oostende voor Anker de ouverture van de zomerse evenementenkalender. Samen met de grote roerganger blikken we terug.<br

Lees meer »

Er mag ook gelachen worden in ‘Special forces’: ex-wielrenner Jan Bakelants geeft op eigen wijze coördinaten door

Dat het VTM-programma ‘Special forces’ een serieuze zaak is, werd de afgelopen weken al meerdere keren duidelijk, maar in de aflevering van maandag gaat het er even iets luchtiger aan toe. Ex-wielrenner Jan Bakelants blijkt zo zijn eigen manier te hebben om coördinaten door te geven. Gevolg? Zowel de overige rekruten als de chefs kunnen hun lach niet onderdrukken.

Lees meer »

Georges (99) en Clarisse (94) uit Wingene zijn 75 jaar getrouwd

Maandag 13 mei was een bijzondere feestdag in het wzc Amphora in Wingene, want dan vierde het echtpaar Georges Steenbeke (99) en Clarisse Desmet (94) zijn 75ste huwelijksverjaardag. Het is een moment dat de meesten onder ons nooit zullen meemaken. En wat nog straffer is: tot vorig jaar leefde het koppel nog zelfstandig in zijn eigen huis in de Toekomstlaan

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »