School voor buitengewoon basisonderwijs Bemok in Kortrijk bestaat 50 jaar

Bemok, een school voor buitengewoon basisonderwijs en begeleidingscentrum, bestaat 50 jaar en vierde dat met twee dagen feest en een nieuwe vestiging Het Hoekhuis.

Het jaarlijkse Bemokfeest kreeg iets extra feestelijks met op vrijdag de opening van het nieuwe gebouw Het Hoekhuis, en op zaterdag een spaghettimiddag en dessertbuffet, kinderanimatie en een catwalk met een Hoedenparade met creaties van de kinderen. Dit naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de school en het begeleidingscentrum.

Bemok is een basisschool voor buitengewoon onderwijs en begeleidingscentrum voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen en/of een autismespectrumstoornis.

Voorbereiden

“We willen die kinderen maximaal voorbereiden op hun volwassenheid via een geïntegreerde werking tussen onderwijs en zorg. Binnen de school vertrekken we vanuit de mogelijkheden van elk individueel kind. We werken niet met opgelegde leerplannen maar aan de hand van ontwikkelingsdoelen prikkelen we de kinderen zodat ze hun grenzen gaan verleggen. We werken in aparte klasjes en leefgroepen”, zegt schooldirecteur Dimitri Ottevaere.

“De kinderen worden begeleid door een multidisciplinair team dat het beste van zichzelf geeft. Leerkrachten, logopedisten, een ergotherapeut, een rekentherapeut en een zorgcoördinator werken in nauw overleg samen om het beste uit elk kind naar boven te halen. Zij kunnen op hun beurt terugvallen op het begeleidingscentrum, het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) en andere externe diensten.”

Er zijn leerdomeinen: het socio-emotionele, taal, wiskunde, leren leren, dat is op zoek gaan naar de wijze waarop kinderen kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes leren die ze kunnen toepassen in verschillende situaties. Verder is er muzische vorming, atelierwerking, turnen en zwemmen.

Hoedenparade op de catwalk

Het Hoekhuis is de derde vestiging van Bemok, naast het Veerhuis en het Klokhuis, alle drie op Walle. Er zijn 95 kinderen op school waarvan 77 ondersteuning in MFC, 35 leerkrachten en 35 medewerkers in de zorg. Het project kostte 1.955.000 euro waarvan 70 % subsidie en 600.000 eigen inbreng. In het Hoekhuis is er plaats voor 24 jongeren.

Zaterdag was er feest met een spaghettimiddag en dessertbuffet en een heus Hoedenparade op de catwalk: de dresscode was namelijk een hoed dragen. De klassen en leefgroepen traden aan met eigengemaakte hoofddeksels zoals ruimtehelmen, zonnehoedjes en gekke hoedjes begeleid met pancartes en geschilderde tekeningen. Je zag overal blijde gezichtjes.

www.bemok.be

The post School voor buitengewoon basisonderwijs Bemok in Kortrijk bestaat 50 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelensky stelt ontmoeting met premier De Croo uit en blaast alle internationale verplichtingen af nu Russische troepen verder oprukken in regio Charkiv

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open Vld) ontmoeten en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Ook die bezoeken zijn geannuleerd. Volgens zijn woordvoerder heeft Zelensky al zijn internationale verplichtingen afgeblazen in verband met het Russische offensief in het noorden van de regio Charkiv. Het

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge

De organisatie van Marktrock Poperinge maakte bekend dat de KetnetBand opnieuw zal afzakken naar de Grote Markt. Ook The Juliets staan op de affiche voor de komende editie.
The post Ketnetband komt naar Marktrock Poperinge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

Studente wil zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten, maar chemische reactie is heviger dan verwacht

Een chemieproject van een studente uit het Amerikaanse Denver kwam vorige week niet goed ten einde. Het meisje wilde een zelfgemaakte vulkaan laten uitbarsten in het bijzijn van haar klasgenoten, maar de chemische reactie was heviger dan verwacht. De ‘lava’ spoot uit de vulkaankrater en kwam in haar gezicht terecht. Gelukkig wisten haar medestudenten wat ze moesten doen. “Was je

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »