‘TikTok-geit’ Couscous weggehaald bij eigenaar: “Beestje is overgebracht naar kinderboerderij”

De politie heeft dinsdag een dwerggeit weggehaald bij zijn eigenaar in Merksem. Het diertje, Couscous, werd gebruikt in TikTok-filmpjes maar kreeg volgens de politie niet de juiste zorgen.

 

Meer krantenkoppen in België

Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter

Marijn Struye (38) van het hotel-restaurant ‘t Sparhof in de Wulvestraat in Dranouter is de nieuwe voorzitter van Horeca Regio Poperinge-Heuvelland. Hij volgt in die functie Bert Recour (48) van hotel-restaurant Pegasus in de G. Gezellestraat in Poperinge op.
The post Horeca Poperinge-Heuvelland heeft nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infrabel installeert AI-camera’s bij zeventig overwegen: “We nemen onze verantwoordelijkheid om veiligheid en stiptheid te verbeteren”

Spoornetbeheerder Infrabel gaat artificiële intelligentie (AI) gebruiken om de veiligheid aan overwegen te verbeteren. Zeventig overwegen worden tegen eind dit jaar uitgerust met AI-camera’s die stilstaande personen of voertuigen kunnen detecteren. Het is een van de maatregelen uit een nationaal actieplan dat Infrabel, samen met minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), vandaag voorstelde.

Lees meer »

Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren open

Bij Hof Ter Linde in de Sijselestraat in Oedelem is er zondag 19 mei een grote opening. Sinds Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) het bedrijf willen overnemen, startten ze met een hoevewerking. Om die ruchtbaarheid te geven, gooit de kersverse hoevewinkel dit weekend de deuren open.
The post Hoevewinkel Hof Ter Linde gooit de deuren

Lees meer »

Brandweer ruimt kilometerslang mazoutspoor op in centrum van Kortemark

In een groot deel van het centrum van Kortemark was er donderdagochtend flink wat verkeershinder door een kilometerslang mazoutspoor. De brandweer is al twee dagen bezig om de mazout op te ruimen. “Maar door de regen raakte die meer verspreid en gingen we extra ter plaatse”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark.
The post Brandweer ruimt kilometerslang

Lees meer »

Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe –

Lees meer »

Koning Albert vindt zorgen om z’n gezondheidstoestand onnodig: “Alleen zijn hij en Paola nooit, zelfs niet in Frankrijk”

Eerder deze week werd koning Albert (89) onwel tijdens z’n verblijf in Zuid-Frankrijk en kwam hij lelijk ten val. Maar paniek is nergens voor nodig, vertelt een intimus aan onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Koning Albert zou vooral geschrokken zijn door de reacties die het nieuws heeft veroorzaakt in België. De gepensioneerde vorst is immers nooit écht alleen, zelfs niet op

Lees meer »

Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen nadat Raad van State en Vlaams Parlement forfait geven

De oppositiepartij Respect riep een halfuur vóór de gemeenteraad van donderdagavond de pers bijeen, om aan te kondigen dat ze een dossier indienen bij het Grondwettelijk Hof. “Dit is de laatste kans om de ondemocratische beslissing tot fusie te vernietigen”, zegt Respect-kopman Hannes Gyselbrecht.
The post Respect stapt naar Grondwettelijk Hof: Allerlaatste kans om beslissing tot fusie te vernietigen

Lees meer »

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

Vonnis voor brandstichters kasteel van Houthulst

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. "Er bestaat een gevaar dat de man opnieuw dergelijke feiten zou plegen", zei de rechter.

Lees meer »