Reconstructie van verkeerscontrole waarbij tiener stierf door politiekogel in Nanterre

In Nanterre bij Parijs is zondag een reconstructie gehouden van een verkeerscontrole waarbij in juni vorig jaar een tiener werd doodgeschoten door een agent. Dat leidde toen tot wekenlange rellen in Parijs en andere grootsteden. De schade van die rellen wordt op 1 miljard euro geraamd.

 

Meer krantenkoppen in België

BEKIJK: 20-tal jonge everzwijntjes op pad met mama in Tervuren

In Duisburg zijn een 20-tal everzwijnen gespot, iets wat de laatste tijd in Tervuren wel vaker gebeurt. De gemeente roept op om alle everzwijnen in de buurt van een woning zeker te melden. "Als je everzwijnen tegenkomt moet je enerzijds genieten van de unieke ontmoeting, maar anderzijds toch een beetje afstand houden", klinkt het.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”

De zorg voor de kroost in een doorsnee Vlaams gezin is tegenwoordig zwaarder dan een voltijdse job. Ouders zijn er samen meer dan 40 uur per week mee bezig, dat is een derde meer tijd in vergelijking met vijf jaar geleden. Tegelijk vinden vier op de vijf ouders dat ze te weinig vrije tijd overhouden, blijkt uit onderzoek van My

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Leonardo uit Harelbeke gaat als enige Belg in première met veelbelovende film: “Cannes is als een droom die uitkomt”

De debuutfilm van regisseur en scenarist Leonardo van Dijl (33) uit Harelbeke gaat zaterdag in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes. ‘Julie Zwijgt’ is – onder meer dankzij een straffe cast en crew – allerminst een toevalstreffer. Van Dijl stond de afgelopen jaren al op de set met Oscar and the Wolf, Clouseau en Natalie Portman. Al werd de liefde

Lees meer »