LIVEBLOG GIRO. Alaphilippe rijdt weg van medevluchter op steile muur, Hermans ontbindt duivels

Heuveltje op, heuveltje af. Rit twaalf in deze Giro is wat Italianen maar al te graag een ‘tappa dei muri’ – vrij vertaald: de etappe van de muren – noemen. De top van de Monte Giove, een onregelmatig klimmetje met stroken tot 20 procent, ligt op 9,3 kilometer van de finish. Wie pakt de ritzege? Volg het in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Feestcomité van de Pauwhoek wil van geen wijken weten: van 16 tot en met 23 juni wordt er gefeest in Oostrozebeke

Het zijn taaie rakkers, die mannen van het feestcomité van de Pauwhoek. Ofschoon nagenoeg alle wijkfeesten op de gemeente verdwenen zijn, willen de mannen van André Vanveerdeghem van geen wijken weten. Van zondag 16 tot en met zondag 23 juni wordt er gefeest op de wijk. Kloppend hart is het feestschuurtje in de Ingelmunstersteenweg.
The post Feestcomité van de

Lees meer »

Boer Ruben waagt na 10 jaar nóg eens kans in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik was serieus geschrokken door de manier waarop het eindigde”

Voor het eerst neemt een boer voor de tweede keer deel aan ‘Boer zkt vrouw’. Exact tien jaar na zijn eerste deelname heeft melkveeboer Ruben Bauwens (34) uit Waarschoot Dina Tersago (45) opnieuw ingeschakeld om op zoek te gaan naar die ene ware liefde. Zijn eerste avontuur liep op een sisser af, nadat zijn dames vroegtijdig zijn boerderij verlieten. “Mijn

Lees meer »

HET LAATSTE WOORD. Wat vonden de kopstukken het pijnlijkste moment van de campagne? Met wie hadden ze medelijden? En wat maakt hun partij uniek?

Hoeveel kiezers hopen de boegbeelden van de Vlaamse partijen zondag te overtuigen? Welke concurrent heeft volgens hen de campagne het best doorstaan? Hebben ze zelf ergens spijt van? En gaan ze straks hun eventuele overwinning vieren met Alicia Keys of Willy Sommers? Dit is hun laatste woord. “Misschien had ik in hongerstaking moeten gaan om meer aandacht te krijgen.”

Lees meer »

Kunstenaars aan het werk voor Kunstenfestival Watou: “Inwoners hebben weinig schroom”

Ten huize Cecil Camerlynk, langs de Steenvoordestraat 1 in Watou, staat kunst momenteel centraal. Enkele kunstenaars verblijven in haar woning om er te werken aan hun kunstwerken voor de komende editie van Kunstenfestival Watou. Lee Eun Young en Carel Lanters nemen dit jaar voor het eerst deel aan Kunstenfestival Watou. “Het festival kenden we natuurlijk
The post Kunstenaars aan

Lees meer »

Vlissegem Kermis: rommelmarkt, kermis, loopwedstrijd en optredens van Pat Krimson en 2 Fabiola

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni is er opnieuw Vlissegem Kermis met een uitgebreid programma voor jong en oud: een gezellige rommelmarkt, kermis en loopwedstrijd, leuke optredens en uiteraard de indrukwekkende oldtimertractoren en trekpaarden.
The post Vlissegem Kermis: rommelmarkt, kermis, loopwedstrijd en optredens van Pat Krimson en 2 Fabiola appeared first on KW.be.

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir.

Lees meer »