Ondanks mindere weer toch mooie opkomst voor schoolfeest van Sint-Jan Berchmanscollege

Zaterdag was het weer feest in de nieuwe gebouwen van het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem. Het schoolfeest stond bij velen op de planning afgelopen weekend. Ondanks het tegenvallende weer kon de school toch rekenen op een mooie opkomst. Handig, want ze kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken voor de financiering van het nieuwe schoolrestaurant.

Traditiegetrouw vindt begin mei het schoolfeest plaats van het Sint-Jan Berchmanscollege. Een hoogdag voor alle leerkrachten, leerlingen, directie en sympathisanten. De beproefde formule van weleer met de fuif is sinds vorig jaar niet meer van toepassing. Sinds de verhuis kiezen ze voor een openluchtconcert met liveband. “Een fuif in deze mooie gebouwen zou gewoon niet verantwoord zijn”, zegt directeur Mieke Bothuyne daarover.

Programma

Het programma van het schoolfeest zat bomvol. Kort na de middag, om 13.30 uur, openden de deuren al. Toen ging het traditionele namiddagspel van start. ‘Kamp SJB’ was de titel deze keer. Een lichtere versie van het bekende programma ‘Kamp Waes’. De leerlingen konden zich inschrijven in groepjes en moesten dan strijden voor de overwinning door zoveel mogelijk proeven tot een goed einde te brengen. Iedere proef had een militair kantje. Bij aanvang werden de leerlingen geblinddoekt en vervolgens moesten ze tonen hoe goed ze kunnen klimmen, schieten en lopen.

Na het namiddagspel bleven de sportievelingen aan zet. Want het was tijd voor de finales van de voetbal-, volleybal, en basketbaltornooien. Hier konden ploegjes van oud-leerlingen en huidige leerlingen zich voor inschrijven. De avond voordien werd het grootste deel van de tornooien al afgelegd. Zaterdagavond konden de aanwezigen genieten van de zogenaamde ‘galafinales’. Daarin namen de winnaars het op tegen ploegjes bestaande uit leerkrachten.

Ondertussen opende om 18 uur het schoolrestaurant zijn deuren. Iedereen die zich inschreef, kon genieten van een heerlijke maaltijd. Rond 20.30 uur startte dan de populaire avondshow met de dans van de leerkrachten en de zesdes als orgelpunt. Na die show hoefde het publiek zich enkel maar om te draaien voor een liveconcert van coverband Am’Brass gevolgd door een dj.

Nieuw schoolrestaurant

“Alle opbrengsten van het schoolfeest gaan volledig naar het schoolrestaurant”, vertelt directeur Mieke Bothuyne. “Want we komen nog 150.000 euro te kort in ons financieel plan voor de uitrusting ervan. Daarnaast doen we een crowdfunding om geld in het laatje te brengen. Via het Boudewijnfonds zijn we een ‘goedgekeurd goed doel’ waardoor de giften fiscaal aftrekbaar zijn. Hiermee hopen we alles rond te krijgen. Gelukkig hebben we de subsidies van de extra verdieping. Anders ging het helemaal niet lukken.” (JDB)

The post Ondanks mindere weer toch mooie opkomst voor schoolfeest van Sint-Jan Berchmanscollege is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Niels Reynvoet en Kris D’alleine winnen nu ook de Sezoensrally

Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) en copiloot Kris D’alleine uit Reninge hebben uiteindelijk zaterdag de Sezoensrally gewonnen. Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) eindigde als tweede op 3.6 seconden. Reynvoet eindigde aanvankelijk als tweede, maar de leider in het BRC vocht zijn tijd van KP 10 met succes aan bij de sportcommissie van de RACB.
The post Niels Reynvoet en

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) naar rechtbank verwezen. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

“Zaak rond Joost Klein in juni naar openbare aanklager”: politie geeft update over onderzoek naar Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident dat is voorgevallen tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Het onderzoek werd eerder al afgerond, maar de aanklacht komt nu in een versneld proces terecht. “Ergens begin juni zal de zaak overgedragen worden aan openbare aanklager.” Dat zegt Emil Andersson, hoofd

Lees meer »

“Is het écht de taak van de VRT om via een Nederlandse warenhuisketen aardappelen, wortelen en uien te verkopen?”

“Is het écht de taak van de openbare omroep om een Nederlandse warenhuisketen geld te laten verdienen met de verkoop van verspakketten met het label van ‘Dagelijkse Kost’?” Dat vraagt tv-journalist Mark Coenegracht zich af in de nieuwste aflevering van de podcast ‘HLN Mediawatchers’. “Geen enkel probleem dat Jeroen Meus een extraatje verdient, maar een omroep die werkt en leeft

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »

Ook Marian (38) kreeg riooldeksel op zijn vrachtwagen, op exact dezelfde plek als trucker die dodelijk geraakt werd: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »