Derde wandelzoektocht voor goed doel in Waregem

Nog tot 30 juni organiseert Wandel4Health voor de derde keer zijn wandelzoektocht. Deze fotozoektocht is ten voordele van ‘t Kelderke, de voedselbank in Waregem.

Sindy Lippens is de oprichtster en voorzitter van Wandel4Health. De 56-jarige Waregemse richtte de club drie jaar geleden op. “In 2018 heb ik heel diep gezeten. Ik heb mij uit de diepe put gewandeld. Waarom zou dat dan niet met anderen lukken, dacht ik. In 2021 richtte ik Wandel4Health op. Ondertussen hebben we een zeventigtal actieve leden en duizend leden op onze Facebookpagina. We gaan enkele keren per week wandelen in Waregem, en elke derde zaterdag van de maand iets verder. Daaraan werd meteen ook een wandelzoektocht gekoppeld, die dus aan zijn derde editie toe is. Om te wandelen heb je enkel een paar wandelschoenen nodig. De natuur en de prachtige landschappen krijg je er gratis bij. Ondertussen ben ik wandelcoach geworden, toen ze er bij Pink Ribbon zochten. Ik volgde een cursus en ben nu wandelbegeleider.”

“De wandelzoektocht is een traject over 7,2 kilometer. Voor de kinderen is er een verkort traject van 3 kilometer. De start is aan Café De Halve Maan, Plasstraat 26 Waregem, en is ook toegankelijk voor rol- & kinderwagens. Inschrijven kan ter plaatse, met cash, aan de start en je krijgt je zoektochtbundel direct mee. Er zijn tal van prijzen te winnen: drie hoofdprijzen ter waarde van 125 euro, 25 troostprijzen van 50 euro, en vele andere prijzen en aankoopbonnen, voor groot en klein, van lokale handelaars.”

Voedselbank

“Dit alles is ten voordele van ‘t Kelderke, de voedselbank Waregem waar ik ook vrijwilligster ben achter de schermen. Deze voedselbank is een enorme meerwaarde en broodnodig voor Waregem. We hopen op meer dan honderd deelnemers.”

Inschrijven kan ook per overschrijving, op het rekeningnummer van wandel4health, BE28 1030 8518 0620, met vermelding: WZT + naam + aantal volwassenen/kinderen.

The post Derde wandelzoektocht voor goed doel in Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katleen Van Steen kiest voor lijst ‘Ja!’ van Piet De Groote: “Er was bij mij iets gebroken”

De nieuwe lijst Ja!, waarmee voormalig burgemeester Piet De Groote de macht wil heroveren, krijgt steeds meer vorm. De voorbije dagen werden een reeks namen van kandidaten bekendgemaakt, waarvan onafhankelijk gemeenteraadslid Neil Couhysder en gemeenteraadsvoorzitter Katleen van Steen, die Gemeentebelangen verlaat, de bekendste zijn. “Ik kon mij niet langer verzoenen met de gang van zaken bij Gemeentebelangen, zoals met het

Lees meer »

Stichter van Herman Parts in Lauwe is overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Johan Herman (72) uit Lauwe overleden. In 1982 richtte hij met zijn echtgenote Myriam Vander Stichele het bedrijf Herman Autoparts langs de Dronckaertstraat in Lauwe op. Het gaat om een regionale groothandel in auto-onderdelen. Het gamma differentieert zich van mechanische tot elektronische onderdelen.
The post Stichter van Herman Parts in Lauwe is

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Vijf tieners die putdeksel in voorruit vrachtwagen gooiden opgepakt dankzij camerabeelden buurman: “Ze staken hele avond vuurwerk af”

De vijf tieners uit Andenne, die zijn opgepakt na de aanslag op de E42 waarbij de Roemeense trucker Gheorghe (50) om het leven kwam, maakten het al de hele avond bont aan de brug. Dat leren de camerabeelden van een buurman die de politie onderzocht. De buurman vertelt hoe de vijf jongeren voor de aanslag meerdere vuurwerkbommetjes afstaken in de

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs

De Prijs Johan Windels, die jaarlijks door CD&V wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie, gaat dit keer naar het kermiscomité van Sint-Henricus (foto) met Philip Slabbinck als voorzitter.
The post Kermiscomité Sint-Henricus krijgt CD&V-prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krulstaarthoeve in Damme 100 procent West-Vlaams

De Krulstaarthoeve langs de Damweg in Den Hoorn is een van de zes producenten die bij de recentste toekenningsronde het label ‘100% West-Vlaams’ verkreeg. Op de hoeve teelt vader Geert Maenhout al jarenlang, net zoals zijn vader het deed, grondwitlof en dit terwijl Geerts zoon Kevin vier jaar geleden begon met het telen van frambozen.
The post Krulstaarthoeve in

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »