ORA group neemt intrek in voormalig Chinees restaurant Golden Bowl in Wevelgem

WEVELGEM De Golden Bowl, voordien De Golden River, werd onder impuls van de nieuwe eigenaars Maarten en Jeroen Lewyllie helemaal opgefrist. Zij verhuren het pand nu aan de ORA group die zich specialiseert in alle facetten van veiligheid op het werk.

De gevel is nog eventjes die van de Golden Bowl, het Chinese restaurant dat er in 2012 de deuren opende. Binnenin heeft zich ondertussen al een metamorfose voorgedaan, een totale heropfrissing die weldra ook aan de buitenkant zichtbaar zal zijn. Dat is de verdienste van de broers Maarten en Jeroen Lewyllie. Sinds 2009 kan je bij hun bedrijf Electrix terecht voor elektrische installaties. In 2021 startten zij een tweede zaak, Krax. Die focust vooral op inrichting en renovaties.

“Wij hebben iets met vroeger Wevelgemse glories”, vertelt Maarten. “Electrix en Krax zijn gevestigd in de gebouwen van de vroegere limonadefabriek Valpo in de Wijnbergstraat. En hier in de Menenstraat kwamen we vroeger in de Golden River onze voetbalschoenen of een hemd kopen.”

Opleidingen en groen

De broers kochten in september 2023 het pand van vroegere eigenaar Bernard Gesquière, zonder evenwel een plan te hebben wat ermee aan te vangen. Voor die invulling zorgde Olivier Ramont, zaakvoerder van de ORA group. ORA specialiseert zich op de verschillende facetten van veiligheid op het werk. Het telt dertig personeelsleden, de meeste zijn consultants die bedrijven adviseren op gebied van veiligheid en preventie. ORA biedt aan bedrijven het totaalpakket ‘veiligheid’ aan, waaronder ook een resem opleidingen. Onder meer voor die opleidingen vinden ze in hun nieuwe stek de ideale omgeving. “We hebben nu inderdaad een heel mooie ruimte voor deze opleidingen”, beaamt zaakvoerder Olivier Ramont. “Onze vroegere vestiging in het bedrijvencentrum in de Vlamingstraat werd te krap. Hier is er ook voldoende plaats voor een magazijn en bureaus. We zijn een Wevelgems bedrijf en willen die band ook blijven aanhalen, de ligging langs de drukke Menenstraat garandeert ons meteen heel wat visibiliteit. Het zal er ook een stuk groener worden, de parkings maken plaats voor een groene omgeving.” (SL)

The post ORA group neemt intrek in voormalig Chinees restaurant Golden Bowl in Wevelgem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorbereidingen nieuwe stelplaats De Lijn in Gent begonnen: “Test om vervuild grondwater te zuiveren”

Op de site Wissenhage is een aannemer begonnen met proefboringen om het grondwater te zuiveren. Op de locatie plant De Lijn een nieuwe stelplaats. Tegenstanders zeggen dat de site bijzondere natuurwaarde heeft. De boringen kregen een vergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en staan los van de aanleg van de stelplaats. Vlaanderen moet de vergunning voor het totale project

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben een gebroken man”

Een 60-jarige duikinstructeur uit Gent blijft erbij dat hij geen fouten heeft gemaakt bij het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. “Ik ben een gebroken man, ook ik mis mijn vrienden al vijf jaar.”
The post Duikinstructeur betwist fouten bij dodelijk duikongeval met Kurt en Nathalie uit Torhout: “Ik ben

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen”

Showkorps WIK Oostende ondersteunde de voorbije maanden het project ‘WIK for specials’, het afstudeerproject van Hélène Deklerck haar educatieve masteropleiding. Zij gaf drumworkshops aan de bewoners van VillaVip in Bredene. Op pinkstermaandag volgt de apotheose met een toonmoment in Duin & Zee in Oostende.
The post VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen” appeared

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »